Încă o țară europeană impune restricții pentru nevaccinați. Are a patra cea mai mare rată de incidenţă Covid-19 din lume

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 20:03 3482 citiri
Restricții pentru nevaccinați FOTO Unsplash

Autoritățile din Slovacia au impus de luni, 22 noiembrie, restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care rata de infectare din țară este una dintre cele mai mari din lume. Guvernul ar putea impune și vaccinarea obligatorie a vârstnicilor.

Persoanele nevaccinate nu mai au acces în spaţii neesenţiale, chiar dacă au un test cu rezultat negativ la coronavirus.

”Am optat pentru o izolare riguroasă a persoanelor nevaccinate deoarece trebuie să le protejăm”, a declarat premierul Eduard Heger la canalul public de televiziune RTVS.

Șeful Guvernului a precizat și va propune guvernului un plan de vaccinare obligatorie pentru persoanele în vârstă.

Slovacia are a patra cea mai mare rată de incidenţă din lume, cu 917 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, conform unui bilanţ AFP, după Slovenia, Austria şi Republica Cehă.

”Această rată ridicată este rezultatul mai multor factori, în special rata scăzută de vaccinare. Restricţiile adoptate sunt încă foarte slabe şi nu sunt la fel de eficiente ca atunci când era fosta variantă a coronavirusului”, a declarat preşedintele asociaţiei sindicatelor medicilor, Peter Visolajsky.

Potrivit expertului, o mai bună aplicare a restricţiilor existente, precum şi o ''vaccinare mai importantă ar putea face posibilă reducerea numărului de infecţii''.

Vaccinarea obligatorie ar fi un pas important în Slovacia, dar ar necesita o justificare medicală”, a adăugat el.

Doar 45,7% din 5,4 milioane de slovaci sunt vaccinaţi, fiind una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News