Seful spionajului german: Statul Islamic vrea sa atace Germania, pericolul e virulet

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 14:51
3901 citiri
Seful spionajului german: Statul Islamic vrea sa atace Germania, pericolul e virulet
Foto: Arhiva Ziare.com

Gruparea terorista Statul Islamic vrea sa comita atacuri in Germania si situatia securitatii este "foarte serioasa", a declarat duminica Hans-Georg Maassen, seful serviciului de informatii interne german, BfV, adaugand totusi ca el nu stie nimic despre un plan concret de atac.

Gruparea jihadista a difuzat recent o inregistrare video in care sugera ca ar putea comite noi atacuri in Occident, dupa atentatele din Bruxelles si Paris, nominalizand Londra, Berlinul si Roma ca posibile tinte, arata Reuters.

Nou clip de propaganda al Statului Islamic: Alte trei metropole din UE sunt amenintate

Hans-Georg Maassen a declarat publicatiei germane Welt am Sonntag ca gruparea vrea sa comita atacuri impotriva Germaniei si a intereselor germane, dar a adaugat: "Deocamdata nu avem cunostinta de planuri concrete privind un atac terorist in Germania".

El a spus ca propaganda ISIL are ca scop sa-i incurajeze pe adeptii gruparii sa preia initiativa si sa comita atacuri in Germania. Maassen a recunoscut ca au existat cateva cazuri in care cetateni germani care se intorceau din Siria planuiau sa comita atacuri si a avertizat ca pericolul reprezentat de jihadistii din Germania ramane "virulent".

El a mai spus ca Germania a evitat un atac de proportii datorita muncii de succes a autoritatilor din domeniul securitatii, dar si a norocului, in sensul ca detonatorul unei bombe nu a functionat intr-una sau doua ocazii.

In 2014, un german descris drept islamist radical a fost acuzat de amplasarea unei bombe artizanale - care nu a explodat - intr-o gara din Bonn, in 2012. In 2006, doua bombe ascunse in valize, lasate in trenuri din Koln de militanti islamisti, nu au explodat.

Intrebat cati islamisti din Germania sunt considerati extrem de periculosi, Maassen a raspuns ca sunt circa 1.100 de islamisti care sunt perceputi drept un potential risc de terorism. El a adaugat ca BfV are informatii despre circa 300 de tentative din partea salafistilor si a altor islamisti de a recruta refugiati.

"Sunt deosebit de ingrijorat de numerosii minori neinsotiti - acest grup este vizat in mod special", a spus Maassen, adaugand ca a remarcat un "potential imens de radicalizare" in aceste tentative de a recruta oameni.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Statul Islamic atac Germani, #atentat terorist Germania , #Germania
Comentarii