Sefa Comisiei Europene reitereaza ca UE intentionaza sa vaccineze 70% dintre adulti, pana la sfarsitul verii

Marti, 02 Februarie 2021, ora 14:14 1697 citiri
Ursula von der Leyen spune ca aceasta campanie este abia la inceput. Foto: Facebook/ European Commission

Presedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a reiterat marti obiectivul unei vaccinari impotriva COVID-19 a 70% din populatia adulta a Uniunii Europene (UE) - pana la sfarsitul verii -, in pofida unor dificultati in aprovizionarea cu vaccinuri, pe care le-a imputa unor laboratoare care se confrunta cu probleme de productie, relateaza Reuters.

Intr-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, intrebata daca mentine obiectivul si calendarul vaccinarii prevazute initial, Ursula von der Leyen raspunde "Da. Dati-mi voie sa va amintesc ca, in total, noi am rezervat in avans 2,3 miliarde de doze (...), cu care putem vaccina de trei ori populatia europeana".

"Suntem abia la inceput. Da, exista probleme la pornire, insa trebuie sa consideram totul drept un maraton in care nu am inceput deja primul sprint. Am incredere. Vom reusi", a declarat ea.

Ursula von der Leyen anunta totodata ca Pfizer/BioNTech, Moderna si Astrazeneca/Oxford - cele doua aliante si o companie - ale caror vaccinuri au fost omologate de catre Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) urmeaza sa livreze UE 300 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri in trimestrul doi.

"Daca se autorizeaza alte vaccinuri, ar putea exista aproximativ 80 de milioane (de doze) in plus", subliniaza ea, precizand ca Bruxellesul asteapta primele livrari de la Johnson Johnson la inceputul lui aprilie si de la CureVac in al doilea trimestru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News