Sediul Consiliului European la Bruxelles a fost evacuat din cauza unor emanatii toxice

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 19:521748 citiri
Sediul Consiliului European la Bruxelles a fost evacuat din cauza unor emanatii toxice
Foto: captura video YouTube/Samyn and Partners architects and engineers

Cel putin 15 persoane s-au intoxicat, vineri, cu emanatii de produse chimice, intr-o cladire a Uniunii Europene (UE), la Bruxelles, care gazduieste reuniuni oficiale.

Cinci dintre ele au fost transportate la spital, a precizat pentru AFP Pierre Meys, un purtator de cuvant al pompierilor.

Cladirea "Europa", care gazduieste de obicei reuniuni ministeriale si ale liderilor celor 28 de state membre, a fost evacuata temporar.

Ca masura de precautie, toate persoanele dinauntru au fost invitate sa treaca intr-o cladire vecina apartinand UE.

"A avut loc un amestec nefericit de produse chimice la bucatarie. Acest lucru a provocat emanatii care au intoxicat aproximativ 15 persoane", a declarat Meys, evocand printre simptome "furnicaturi la ochi si voma".

Serviciile Consiliului UE instalate in aceasta cladire au anuntat o "problema tehnica afectand ventilatia in bucatarie".

Au rezultat "aburi nocivi in bucatarie" si stari de rau ale "unui anumit numar de angajati la bucatarie", a anuntat intr-un comunicat secretariatul general al Consiliului, instanta care reprezinta cele 28 de state membre UE.

Aceste persoane bolnave au fost evacuate de catre serviciile medicale si pompieri belgieni, iar o ancheta interna a fost deschisa, se adauga in comunicat.

"Incidentul nu va impiedica tinerea saptamana viitoare a reuniunii Consiliului European", summit-ul sefilor de stat si de guverne UE, prevazut pe 19 si 20 octombrie, se precizeaza in acest text.

Numeroase ambulante au fost trimise la fata locului, in cadrul "planului de urgenta medicala" decis de autoritati. Acest tip de dispozitiv este declansat imediat ce sunt "peste zece persoane implicate", potrivit purtatorului de cuvant al pompierilor.

Cladirea Europa, situata in centrul cartierului european, in fata sediului Comisiei, a fost inaugurata in decembrie 2016, dupa o serie de intarzieri. Un prim summit european a avut loc in ea in ianuarie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News