Scrisoarea de adio a unui suspect de terorism: Pregatea sau nu atentate la Bruxelles?

Autor:Ana Ilie
Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 15:462008 citiri
Scrisoarea de adio a unui suspect de terorism: Pregatea sau nu atentate la Bruxelles?
Foto: Arhiva Ziare.com

La Mohammed Karay, barbatul banuit ca ar fi pregatit atentate teroriste la Bruxelles de Anul Nou, s-a gasit o scrisoare de adio ce ar sta la baza suspiciunilor de terorism. Informatiile din scrisoare sunt insa dezmintite de familia barbatului.

Pe baza scrisorii, canalul flamand de televiziune VTM a anuntat, luni seara, ca a fost dejucat un atentat si ca suspectul revendica si un atentat anterior, scrie La Libre.

Informatia a fost confirmata si de surse judiciare. Ulterior insa, o sursa apropiata familiei lui Karay a dezmintit aceste concluzii. Persoana in cauza a aratat ca scrisoarea gasita nu are legatura cu niciun plan de atentat si a fost redactata dupa decesul tatalui suspectului.

Amenintari de atentate la Bruxelles de Anul Nou: Sase persoane retinute si audiate

"Aceasta scrisoare nu are nimic de-a face cu asa-zisele planuri de atentat. Mohammed a scris-o dupa moartea tatalui sau, care a avut loc cu mult timp in urma, si familia sa stia de aceasta scrisoare. Scrisoarea era destinata familiei sale, in caz ca murea in cursul acrobatiilor cu motocicleta. El solicita in special sa fie repatriat in Maroc pentru a fi reunit cu tatal sau", a aratat sursa.

Mohammed Karay, in varsta de 27 de ani, si Said Saouti, de 30, au fost interogati de politia belgiala la 27 decembrie. Cei doi fac parte din clubul de motociclisti "Kamikaze Riders", cu legaturi cu gruparea islamista Sharia4Belgium.

Potrivit parchetului federal belgian, exista indicii cu privire la planuri de atentate similare celor de la Paris din noiembrie si cei doi barbati planuiau sa le comita in timpul sarbatorilor de sfarsit de an in mai multe locuri simbolice din Bruxelles.

Avocatii celor doi sustin ca acestia nu aveau niciun plan terorist.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
MacGigi
rank 5
Si asta, ca si Beke, era un mic napastuit, fara mama, fara tata,