Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandalul de paternitate de la casa regala belgiana: Ce sustine regele Albert al II-lea

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 20:44
2437 citiri
Scandalul de paternitate de la casa regala belgiana: Ce sustine regele Albert al II-lea

Pentru prima oara, si prin intermediul avocatului sau, regele Albert al II-lea al Belgiei s-a exprimat in legatura cu scandalul Delphine Boel.

Si, potrivit 7sur7.be, nu are nicio intentie sa o recunoasca drept fiica sa pe aceasta.

"Regele refuza sa fie recunoscut drept tatal lui Delphine", a declarat Guy Hiernaux, avocatul Palatului Regal. "Cand ascult declaratiile doamnei Selys Longchamps (mama Delphinei), nu exista nicio dovada ca Delphine este fiica lui Albert al II-lea. Fotografiile nu dovedesc o paternitate", a adaugat acesta, facand referire la numeroase imagini date publicitatii in ultimele zile de presa belgiana.

Potrivit consilierului sau, regele accepta procedura de recunoastere a paternitatii cu seninatate. Marti, Delphine Boel a anulat procedura introdusa in iunie la tribunalul de prima instanta. Prin acest gest, ea a renuntat la a-i mai cita pe regele Philippe si pe printesa Astrid, posibilii sai frati vitregi.

Marti dimineata, avocatul lui Delphine, Alain De Jonge, preciza ca aceasta intentioneaza sa lanseze o noua procedura lunea viitoare contra regelui Albert al II-lea si a lui Jacques Boel, tatal sau "oficial".

Regele Albert al II-lea a abdicat, la 21 iulie, de Ziua Nationala, lasandu-l la tron pe printul Philippe.

Nascut la 6 iunie 1934, cel de-al doilea fiu al lui Leopold al III-lea si al reginei Astrid a devenit al saselea monarh belgian la 9 august 1993, dupa decesul inopinat al fratelui sau, regele Baudouin, care nu a avut urmasi. Albert al II-lea implinea in aceasta vara 20 de ani de domnie.

Delphine Boel, care spune ca este victima unor "discriminari" de la dezvaluirea presupusei paternitati a regelui intr-o carte aparuta in 1999, i-a dat in judecata, la 17 iunie, pe regele Albert al II-lea, pe printul mostenitor Philippe si pe sora acestuia, Astrid, precum si pe tatal ei legal, Jacques Boel, solicitand efectuarea unor teste ADN pentru a dovedi ca este al patrulea copil al suveranului belgian, care nu a recunoscut-o niciodata.

Tribunalul de prima instanta din Bruxelles a stabilit pentru toamna procesul presupusei fiice naturale a regelui.

Delphine Boel a precizat ca s-a hotarat sa apeleze la justitie dupa ce a "incercat sa reia comunicarea cu Albert prin scrisori, prin intermediul unor lideri religiosi si al altor persoane private, in vederea normalizarii situatiei", constatand ca totul a esuat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Belgia fiica ilegitima Regele Albert, #test paternitate relege Albert , #Bruxelles