Scandalul carnii de cal Ministrii europeni ai Agriculturii se intalnesc la Bruxelles

Luni, 25 Februarie 2013, ora 14:031619 citiri
Scandalul carnii de cal Ministrii europeni ai Agriculturii se intalnesc la Bruxelles

Ministrii europeni ai Agriculturii se intalnesc, la Bruxelles, pentru a discuta problemele aparute in scandalul carnii de cal din Europa.

Discutiile despre etichetarea si traseul produselor care aveau in componenta lor carne de cal vor fi pe ordinea de zi, noteaza BBC.

Scandalul a izbucnit luna trecuta cand in burgerii din Marea Britanie si Irlanda a fost gasita carne de cal. De atunci, magazinele din Europa au fost nevoite sa scoata din rafturi produsele afectate.

Franta si Germania vor, in mod obligatoriu, sa se verifice traseul produselor, cat si modul in care acestea au fost etichetate.

Ministrul Mediului din Marea Britanie, Owen Paterson, a declarat, vineri, ca va insista, la intalnirea cu ministrii Agriculturii, sa se ia masuri concrete in toata Europa in legatura cu acest scandal.

Cel putin zece tari sunt implicate in aceasta problema.

In Italia a fost descoperita carne de cal in portii de lasagna produsa de firma Primia, in regiunea Bologna.

Autoritatile sanitare slovene au identificat, in magazinile inspectate, urme de carne de cal in produse etichetate ca "lasagna de vita". Si in Germania a fost descoperita carne de cal in conserve de gulas cu carne de vita, retrase de la vanzare de reteaua de supermarketuri cu pret redus Aldi.

In Romania, in urma controalelor coordonate de ANSVSA, au fost descoperite in Bucuresti pachete de trei-cinci, pana la 12 kilograme de carne etichetata ca vita, dar care era de cal. Vinovata se face o firma din Blaj, al carei administrator este cercetat acum pentru inselaciune.

Dorina Calin

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii