Cinematografele, muzeele, teatrele si restaurantele s-au redeschis de sambata in Olanda

Sambata, 05 Iunie 2021, ora 17:53 1418 citiri
Foto: pixabay.com

Cinematografele, muzeele, teatrele si restaurantele s-au redeschis de sambata in Olanda, pe fondul relaxarii restrictiilor anti-COVID-19 impuse in contextul pandemiei, informeaza DPA.

Potrivit presei locale, vestea a fost intampinata cu entuziasm in toata Olanda. Numeroase restaurante - unde se poate lua din nou masa in interior - aveau sambata toate locurile rezervate, iar in alte locatii biletele fusesera epuizate, desi numarul de clienti si de vizitatori este inca limitat.

Unele locatii - cum ar fi Muzeul Van Gogh din Amsterdam - au organizat ceremonii de redeschidere. "Cultura este cel mai important fundament, iar orasul a ripostat cu creativitate, inspiratie si solidaritate", a declarat poetul oficial al orasului Amsterdam, Gershwin Bonevacia, in timpul ceremoniei.

Cinematograful Tuschinski s-a redeschis cu proiectia filmului "De slag om de Schelde" ("The Forgotten Battle"), care a avut premiera in decembrie 2020, cu o zi inainte ca salile de cinema sa fie inchise din cauza unui nou lockdown.

Si centrele sportive si-au putut primi din nou vizitatorii, iar cei care doresc sa bea sau sa serveasca masa in aer liber o pot face de acum pana la ora 22.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News