Rusia a fost subiect sensibil la intalnirea lui Trump cu liderii UE (Video)

Joi, 25 Mai 2017, ora 15:33
5578 citiri
Rusia a fost subiect sensibil la intalnirea lui Trump cu liderii UE (Video)
Foto: Facebook/Donald Tusk

Uniunea Europeana si Statele Unite nu au o "pozitie comuna" cu privire la Rusia, a declarat joi presedintele Consiliului European Donald Tusk.

Tusk a facut aceasta declaratie dupa prima intalnire oficiala, la Bruxelles a liderilor Uniunii Europene cu presedintele american, relateaza AFP.

"Eu nu sunt sigur suta la suta ca putem spune astazi ca domnul presedinte (Donald Trump) si cu mine avem o pozitie comuna, o opinie comuna cu privire la subiectul Rusia", a recunoscut Tusk in fata presei la finalul acestei intalniri cu seful statului american.

"In intalnirea mea cu presedintele Trump, am discutat despre politica externa, (lupta impotriva modificarilor) climatice si relatiile comerciale", a precizat seful Consiliului European, institutia care-i reprezinta pe sefii de stat si de guverne ai celor 28.

"Sentimentul meu este ca suntem de acord asupra multor subiecte, in primul rand si mai ales asupra (luptei) contra terorismului", a spus el.

Insa "anumite chestiuni raman deschise, precum (lupta impotriva modificarilor) climatice si comertul", a subliniat Tusk, dupa care a spus ca, in pofida lipsei unei pozitii comune cu privire la Rusia, atunci "cand este vorba despre conflictul din Ucraina, se pare ca suntem pe aceeasi linie".

"Principalul meu mesaj catre domnul Trump a fost sa spun ca ceea ce dadea cooperarii si prieteniei noastre cea mai profunda semnificatie erau valorile fundamentale occidentale, precum pacea, drepturile omului, respectul fata de demnitatea umana", a pledat presedintele Consiliului.

"Cea mai mare sarcina, in prezent, este consolidarea intregii lumi libere in jurul acestor valori si nu doar (in jurul unor) interese", a punctat presedintele Consiliului.

Donald Trump a fost primit de catre Tusk si presedintele Comsiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker in prima sa intalnire cu liderii unei Uniuni Europene pe care a criticat-o dur.

Cei doi i s-au alaturat dupa aceea lui Juncker, iar impreuna au participat la o reuniune largita, cu presedintele Parlamentului European (PE) Antonio Tajani si sefa diplomatiei europene Federica Mogherini.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Donald Tusk intalnire Trump, #intalnire oficiala Bruxelles , #Bruxelles