Cine e romanca din comitetul consultativ independent anticoruptie al Republicii Moldova

Marti, 08 Iunie 2021, ora 09:41 3932 citiri
Alina Radu are o lunga experienta in presa de la Chisinau FOTO Facebook / Maia Sandu

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a prezentat luni, 7 iunie, pe membrii Comitetului consultativ independent anticoruptie, constituit prin decret prezidential, care va avea drept scop cercetarea cazurilor de coruptie si va comunica public despre acestea, va analiza impedimentele in calea luptei eficiente impotriva coruptiei si va face recomandari pentru imbunatatirea cadrului legislativ si institutional, potrivit Jurnal.md.

Din acest Comitet fac parte James Wasserstrom (SUA), Laura Stefan (Romania), Alina Radu, Tamara Razin, Nadejda Hriptievschi, Drago Kos (Slovenia).

James Wasserstrom este diplomat american, care a deconspirat scheme de coruptie in institutii internationale si a activat ca ofiter anticoruptie la ambasada SUA in Afganistan. Drago Kos este jurist din Slovenia, seful Grupului de lucru anticoruptie al OCDE, consultant anticoruptie al agentiilor specializate din Kosovo si Ucraina. Laura Stefan este experta anticoruptie din Romania, fost director specializat pe politici anticoruptie in cadrul Ministerului Justitiei al Romaniei, noteaza Jurnal.md.

Alina Radu este un nume de notorietate in presa de investigatie din Republica Moldova. Tamara Razin este specialista in finante internationale, cu o experienta de lucru de 15 ani la Fondul Monetar International (FMI). Nadejda Hriptievschi este fondatoare si directoare a Programului Justitie si Drepturile Omului la Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) - o jurista cunoscuta, care promoveaza independenta si responsabilizarea judecatorilor, conform publicatiei mentionate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News