Țara care instituie starea de urgență în sănătate publică, după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 19:34 3945 citiri
Republica Moldova instituie începând de vineri,10 septembrie, starea de urgenţă în sănătate publică FOTO Pixabay

Numărul infectărilor cu SARS COV 2 este în creștere peste tot în lume. Autoritățile se pregătesc să adopte noi măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului.

Republica Moldova instituie începând de vineri,10 septembrie, starea de urgenţă în sănătate publică la nivel naţional pentru o perioadă de 50 de zile, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Ala Nemerenco, relatează presa de peste Prut.

"Începând cu 11 septembrie persoanele de la 18 ani şi mai mult vor avea acces la evenimentele desfăşurate în aer liber şi de asemenea la evenimente în spaţii închise. Va fi solicitat certificatul de vaccinare valabilă dacă au trecut cel puţin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau prezentarea unui test negativ PCR'', a declarat Ala Nemerenco, potrivit Publika.md.

De asemenea, accesul la diferite evenimente va fi permis şi în baza unui test negativ rapid de COVID-19 ori a certificatului care atestă prezenţa anticorpilor sau a concluziei medicale care demonstrează că titularul a fost bolnav de COVID-19 în ultimele şase luni.

Nemerenco a mai menţionat că în următoarele cinci zile Ministerul Sănătăţii, de comun acord cu alte instituţii, va veni cu un plan de acţiuni privind măsuri de combatere şi prevenire a răspândirii coronavirusului pe care îl va prezenta Comisiei Extraordinare Naţionale de Sănătate Publică (CNESP).

În Republica Moldova au fost confirmate joi 731 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 591 în rândul persoanelor nevaccinate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News