Republica Moldova raporteaza un numar record de cazuri noi de COVID-19: 626 in 24 de ore

Miercuri, 19 August 2020, ora 21:21
2346 citiri
Republica Moldova raporteaza un numar record de cazuri noi de COVID-19: 626 in 24 de ore
Foto: Facebook/ Republica Moldova

Republica Moldova a anuntat, miercuri, un numar record de cazuri de COVID-19 inregistrate in decurs de 24 de ore: 626 dupa procesarea a 2.311 teste, un bilant fara precedent de la inceputul epidemiei de coronavirus in aceasta tara, care intervine cu numai doua saptamani de reluarea normala a cursurilor in scoli.

Spre comparatie, Romania inregistra luni 773 de cazuri noi de COVID-19, din 6.390 de teste.

Marti, bilantul cazurilor noi in Republica Moldova fusese de 412 cazuri, ceea ce inseamna ca noile imbolnaviri au crescut cu peste 50 la suta de la o zi la alta. In general, in ultima perioada nu se mai inregistrasera peste 500 de cazuri noi intr-o zi in Republica Moldova.

Din numarul total de 626 de cazuri noi anuntate miercuri de Republica Moldova, patru cazuri sunt de import, din Turcia, iar 29 sunt confirmate in randul lucratorilor medicali, potrivit Agora.md.

Recordul de cazuri noi a fost confirmat dupa ce au fost testate primar 2.311 de persoane. Repetat laboratoarele au efectuat - 578 de teste. Astfel, bilantul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 31.415 cazuri pana acum.

De alta parte, autoritatile anunta la 19 august ca alte 284 persoane au fost tratate si externate. Astfel, in total, 22.169 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Potrivit Ministerului Sanatatii, starea de sanatate a pacientilor aflati in tratament la aceasta etapa este grava in 512 cazuri. Dintee acestia, 31 de pacienti sunt conectati la aparate de respiratie asistata, iar 1.257 sunt in stare de gravitate medie, ceilalti pacienti in stare satisfacatoare.

Totodata, miercuri au fost inregistrate alte sase decese provocate de COVID-19:

Deces 909: Barbat de 69 din UTA Gagauzia. Internat la data de 05 august, la SCR. Comorbiditati: obezitate, hipertensiune arteriala.

Deces 910: Femeie de 77 ani, din raionul Cahul. Internata la data de 03 august, la Spitalul Raional Cahul. Comorbiditati: insuficienta cardiaca, cardiomiopatie hipertensiva, diabet zaharat.

Deces 911: Femeie de 61 ani, din raionul Causeni. Internata la data de 14 august, la Spitalul Raional Causeni. Comorbiditati: obezitate morbida, sindromul suferintii respiratorii la maturi.

Deces 912: Femeie de 47 ani, din raionul Rezina. Internata la data de 03 august, la Spitalul "Sf. Treime". Comorbiditati: pielonefrita cronica bilaterala, ciroza hepatica, cardiopatie dismetabolica.

Deces 913: Femeie de 64 ani, din mun. Chisinau. Internata la data de 14 august, la Spitalul "Sf. Treime". Comorbiditati: cardiopatie mixta, diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arteriala.

Deces 914: Femeie de 86 ani, din mun. Chisinau. Internata la 17 august, la Institutul de Cardiologie. Comorbiditati: insuficienta poliorganica, insuficienta cardiaca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
Incidentele din Transnistria au scopul ”să semene neliniște, să mențină o stare de alertă”, susține vicepremierul Republicii Moldova
Incidentele din Transnistria au scopul ”să semene neliniște, să mențină o stare de alertă”, susține vicepremierul Republicii Moldova
Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, susține că situația în stânga Nistrului este una complicată, mai ales de la invazia rusă, în condițiile în care teritoriul se află în...
#Republica Moldova covid, #Republica Moldova coronavirus, #Republica Moldova , #Moldova