Republica Moldova va primi primele doze de vaccin anti COVID-19 abia de la jumatatea lunii februarie

Autor: C.V.
Luni, 01 Februarie 2021, ora 12:25 2070 citiri
Maia Sandu, presedinta Republicii Moldova FOTO Facebook

Primele doze de vaccin anti COVID-19 vor ajunge in Republica Moldova la mijlocul lunii februarie in cadrul programului COVAX pentru a asigura accesul echitabil la vaccinurile anticoronavirus pentru tarile sarace, a informat intr-un comunicat de presa Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale (MSMPS) de la Chisinau.

Este vorba despre 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) si 264.000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech va fi depozitat la Agentia Nationala pentru Sanatate Publica, care va asigura conditiile necesare de pastrare la o temperatura cuprinsa intre -90 grade C si -60 grade C. Ulterior, vaccinurile vor fi distribuite catre punctele de vaccinare, cu respectarea lantului de frig.

Republica Moldova va cumpara vaccinuri la un pret preferential

Vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca va fi livrat in Republica Moldova in transe, incepand cu sfarsitul lunii februarie, pentru trimestrul I si trimestrul II. Acest vaccin trebuie pastrat la o temperatura intre +2 grade C si +8 grade C, aminteste MSMPS.

Potrivit comunicatului citat, Republica Moldova va receptiona gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populatia de 3,5 milioane de locuitori. Ulterior, Republica Moldova va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un pret preferential.

Conform datelor transmise la 1 februarie, Republica Moldova a inregistrat 159.894 de cazuri confirmate de coronavirus si 3.438 de decese, transmite Reuters.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News