Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Regele Olandei piloteaza de doua ori pe luna curse ale KLM

Joi, 18 Mai 2017, ora 13:01
4565 citiri
Regele Olandei piloteaza de doua ori pe luna curse ale KLM
Foto: Twitter/ZM Willem-Alexander

Regele Olandei, Willem-Alexander, a dezvaluit intr-un interviu acordat cotidianului De Telegraaf, ca piloteaza in mod regulat aeronave ale filialei KLM Cityhopper timp de 21 de ani, relateaza CNN.

Anterior, el a pilotat avioane ale companiei Martinair.

Regele a povestit ca face aproximativ doua curse KLM pe luna, pentru a se relaxa si a se detasa de indatoririle regale.

"Pentru mine, cel mai important este ca am un hobby la care trebuie sa ma concentrez complet", a spus el.

"Ai o aeronava, pasageri si echipaj. Ai o responsabilitate fata de ei. Nu poti sa iei problemele de la sol cu tine in aer. Poti sa te detasezi complet si sa te concentrezi la altceva. Pentru mine, acest lucru este cea mai relaxanta parte a zborului", a adaugat el.

Suveranul olandez a explicat ca sansele de a fi recunoscut au scazut dupa 2001, cand noile masuri de securitate introduse in urma atentatelor teroriste din 11 septembrie au restrictionat accesul pasagerilor in cabina.

In plus, atunci cand este copilot, nu este obligat sa le spuna numele pasagerilor. "Avantajul este ca pot sa spun oricand ca le urez bunvenit din suflet tuturor, in numele capitanului si echipajului. Deci nu trebuie sa imi spun numele. Oricum majoritatea pasagerilor nu asculta", a declarat el.

Regele olandez a precizat ca s-a antrenat pentru a pilota aeronave Boeing 737, care vor inlocui in curand flota de Fokker 70 pe care o are in prezent KLM Cityhopper.

Potrivit informatiilor furnizate de Casa Regala, regele Willem-Alexander a pilotat pentru prima data un avion in urma cu peste 30 de ani, cand era inca student. La sfarsitul anilor '80, pasiunea sa l-a dus in Kenya, unde a lucrat ca pilot voluntar pentru o organizatie medicala, African Medical Research & Education Foundation (AMREF), apoi pentru Kenya Wildlife Service.

Regele olandez nu este singurul membru al familiei regale care piloteaza. Mostenitorul tronului britanic, printul Charles, este un pilot calificat, iar cei doi fii ai sai, William si Harry, sunt piloti de elicopter.

Si sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah, ar pilota uneori avionul care il duce in vizite de stat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Willem Alexander rege Olanda, #Willem Alexander pilot avion , #Olanda