Regatul Unit incepe sa ridice gradual restrictiile. Elevii se pot intoarce la cursuri

Luni, 01 Iunie 2020, ora 19:33
6250 citiri
Regatul Unit incepe sa ridice gradual restrictiile. Elevii se pot intoarce la cursuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Regatul Unit a inceput luni relaxarea graduala a restrictiilor impuse pentru a limita raspandirea COVID-19, elevii din scolile primare putand sa revina la cursuri in multe zone ale Angliei, cu respectarea stricta a regulilor de distantare fizica.

"Va fi un moment de bucurie si usurare pentru multi", a scrie pe Twitter premierul britanic Boris Johnson, care le-a cerut oamenilor sa pastreze o distanta de cel putin 2 metri intre ei si sa-si spele mainile des.

Regatul Unit este una dintre tarile cele mai afectate de pandemia de COVID-19, raportand pana acum aproape 40.000 de decese cauzate de aceasta boala, conform datelor oficiale.

Pe de alta parte, dupa aproape opt saptamani Ucraina a inceput luni sa reia legaturile feroviare, dupa ce a redeschis deja metroul, centrele comerciale si parcurile.

Pentru a reduce riscurile de contaminare in timpul calatoriilor, toti pasagerii si personalul trenurilor trebuie sa poarte masti. In toate trenurile, biletele au fost vandute doar pentru jumatate dintre locurile disponibile, pentru a putea asigura distantarea fizica intre pasageri.

In pofida acestei reluari partiale, gara centrala din Kiev era luni practic goala, politia autorizand doar intrarea pasagerilor care detineau bilete. La intrarea in gara pasagerilor li se ia temperatura, iar in gara sunt difuzate mesaje sonore privind obligativitatea purtarii mastii si respectarea distantarii fizice. Inainte de urcarea in vagoane, tuturor pasagerilor li se masoara inca o data temperatura corporala.

Ucraina a inchis circulatia feroviara la jumatatea lunii martie in cadrul masurilor de izolare impuse dupa detectarea primelor cazuri de coronavirus in aceasta tara cu un sistem de sanatate publica anacronic.

In luna mai, autoritatile de la Kiev au redeschis unele magazine si transportul in comun, precum si parcurile, terasele si centrele comerciale. Pana in prezent in Ucraina s-au inregistrat 24.012 de cazuri de COVID-19, dintre care 718 de cazuri mortale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#restrictii ridicate Marea Britanie , #Marea Britanie