Record absolut de infectări COVID-19 în Marea Britanie de la începutul pandemiei. Tulpina Omicron este deja dominantă la Londra

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 20:03 3830 citiri
78.610 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore FOTO Pixabay

Marea Britanie a înregistrat miercuri, 15 decembrie, cel mai ridicat număr al noilor cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, datorită răspândirii rapide a noii variante Omicron a coronavirusului.

Încă 78.610 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie, cu circa 10.000 mai multe faţă de ultimul record zilnic, înregistrat în ianuarie.

Directoarea executivă Agenţiei de Securitate Sanitară (UK Health Security Agency), Jenny Harries, a atras mai devreme atenţia că varianta Omicron este ''probabil cea mai semnificativă ameninţare'' de la începutul pandemiei.

''Cifrele pe care le vom vedea în datele din zilele următoare vor fi impresionante comparativ cu rata de creştere pe care am văzut-o la variantele anterioare'' ale coronavirusului SARS-CoV-2, a subliniat ea în faţa unei comisii parlamentare, precizând că numărul infectărilor cu această nouă variantă se dublează într-un interval de timp de mai puţin de două zile.

Secvenţierile efectuate arată că varianta Omicron este deja dominantă la Londra.

Şi premierul Boris Johnson a avertizat asupra unui ''val mareic'' de infecţii, astfel că a introdus noi restricţii antiepidemice, aprobate marţi de parlamentul de la Londra în pofida opoziţiei a numeroşi parlamentari membri chiar ai partidului conservator al lui Johnson.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News