Record de persoane imunizate la primul Maraton al Vaccinarii din Republica Moldova

Duminica, 30 Mai 2021, ora 08:55 3797 citiri
Peste 100 de cadre medicale au vaccinat populatia Chisinaului FOTO Facebook / Iv Ceban

Potrivit Primarului General al Chisinaului, Ion Ceban, vineri, 28 mai, s-au vaccinat 3.500 de persoane. Serurile disponibile au fost: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm si Sinovac, receptionate de la Agentia Nationala de Sanatate Publica.

Maratonul continua si in zilele de weekend si vaccinarea este posibila fara o programare prealabila, doar cu buletinul de identitate.

Autoritatile dau asigurari ca sunt create toate conditiile necesare si sunt antrenate circa 200 de cadre medicale.

Ministerul Sanatatii anunta ca peste 100 de cadre medicale (50 de asistente medicale si 50 de medici) sunt pregatiti pentru a vaccina populatia in cadrul maratonului, care incepe vineri, 28 mai, si va dura pana duminica, 30 mai.

In cadrul Maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare care vor activa in intervalul orelor 9:00 - 22:00. De asemenea, pentru masuri de siguranta, a fost amenajata o zona de terapie intensiva si una de monitorizare. In cadrul maratonului de imunizare sunt disponibile urmatoarele tipuri de vaccinuri impotriva COVID-19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm si CoronaVac. Procesul de vaccinare are loc fara o programare prealabila, doar cu buletinul de identitate, relateaza Agora.md

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News