Reactii din intreaga lume dupa atacul terorist din Spania: Barcelona este un oras al pacii. Nu ne vom opri sa fim cine suntem

Joi, 17 August 2017, ora 22:58
5006 citiri
Reactii din intreaga lume dupa atacul terorist din Spania: Barcelona este un oras al pacii. Nu ne vom opri sa fim cine suntem
Foto: Twitter

Tragedia care a lovit, joi seara, Spania, in urma careia au murit cel putin 13 persoane, alte 80 fiind ranite, nu a lasat pe nimeni indiferent. O lume intreaga a transmis condoleante Barcelonei si familiilor celor nenorociti de teroristi in La Rambla.

Klaus Iohannis a condamnat, pe Twitter, atacul terorist din Spania. "Condamn cu fermitate atacul terorist din Barcelona. Condoleantele mele pentru familiile victimelor. Solidaritate cu Spania", se arata in mesajul presedintelui.

Pentru moment, MAE a transmis ca nu exista informatii ca printre victime s-ar afla si romani.

Daca initial Casa Alba a transmis ca presedintele Donald Trump este informat cu privire la cursul evenimentelor din Barcelona, ulterior acesta a postat pe aceeasi retea sociala un mesaj prin care arata disponibilitatea SUA de a ajuta Spania si in care indemna spaniolii sa fie "puternici".

Si sotia sa, Melania Trump, a postat un mesaj, in care arata ca e alaturi de spanioli si ca se roaga pentru victimele atacului.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a scris si el pe o retea de socializare: "Teroristii nu vor invinge niciodata un popor unit, care iubeste libertatea". Acesta a calificat ceea ce s-a intamplat joi seara ca fiind un act de barbarism.

Acelasi termen a fost folosit si de primarul Londrei, Sadiq Khan. Nu demult Londra a fost incercata de evenimente similare.

Si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si-a aratat solidaritatea cu poporul spaniol. "Vom ramane uniti si hotarati (sa invingem terorismul - n. red.) ", a scris el pe Twitter, catalogand atentatul terorist de joi seara "un atac tragic".

"Barcelona este un oras al pacii", a scris si primarul Barcelonei, Ada Colau, pe o retea de socializare. Astfel de acte, a spus ea, "nu ne vor opri sa fim cine suntem: un oras deschis catre lume".

Un mesaj de solidaritate a venit si din partea premierului britanic, Theresa May...

... dar si din partea presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Acesta a anuntat ca CE se pune la dispozitia autoritatilor spaniole, oferind orice fel de ajutor si asistenta sunt necesare. Junker a calificat atacul de joi seara ca fiind unul "las" si "barbar".

Cancelarul german Angela Merkel a transmis un mesaj prin purtatorul sau de cuvant, Steffen Seibert, numind atacul din La Rambla "revoltator".

Un mesaj a transmis si Casa Regala spaniola, care i-a numit pe atacatori "asasini, criminali", afirmand ca "toata Spania e Barcelona".

Presedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleante, numind ceea ce s-a intamplat joi o "crima cinica impotriva civililor". A facut si un apel la unirea eforturilor intregii lumi in lupta cu terorismul, arata BBC.

Ministrul catalan de Interne, Joaquim Forn, a declarat joi seara, ca "din nefericire, numarul mortilor probabil va creste". Autoritatile au confirmat ca a fost vorba despre un atac terorist si ca doi suspecti au fost arestati.

Citeste si Marturiile celor aflati in La Rambla, in momentul producerii atentatului: Stiam doar ca trebuia sa scapam de acolo imediat

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#reactii atac terorist Spania, #atac terorist Barcelona, #Trump atac terorist Barcelona, #mesaje atac terorist Spania , #Spania