Reactia Kremlinului la solicitarea Maiei Sandu de retragere a trupelor ruse din Transnistria

Marti, 01 Decembrie 2020, ora 08:58 4611 citiri
Foto: Facebook/ Maia Sandu

Kremlinul a reactionat, luni, la declaratiile viitoarei presedinte moldovene Maia Sandu despre nevoia retragerii trupelor ruse din stanga Nistrului, purtatorul de cuvant al presedintelui rus spunand ca nu ar trebui facute "niciun fel de miscari subite in acest plan".

Rusia indeplineste "functii foarte importante" in regiunea transnistreana, iar "schimbarea unui status-quo bazat pe spiritul si litera dreptului international" poate duce la "o destabilizare serioasa", a spus Dimitri Peskov jurnalistilor, la Moscova, potrivit agentiei oficiale de stiri, RIA Novosti, citat de Europa Libera.

Peskov a mai exprimat speranta ca, in dialogul cu Rusia, viitoarea presedinta moldoveana va prelua "constructivismul" de care a dat dovada presedintele vechi, Igor Dodon, si va calcula "orice urmari negative" ale unor "pasi brusti".

Sandu a declarat, la Chisinau, ca Rusia trebuie sa retraga din stanga Nistrului Grupul Operativ de Trupe Ruse, iar operatiunea de mentinere a pacii pe Nistru dominata de militari rusi trebuie transformata intr-o misiune civila sub egida OSCE.

"Aceasta este pozitia Republicii Moldova de multa vreme, pozitie pe care eu o reiterez", a spus la o conferinta de presa Sandu, care urmeaza sa fie inaugurata in calitate de presedinta pe 24 decembrie. Ea a pledat pentru discutii cu Federatia Rusa, despre care a spus ca are o pozitie diferita in chestiunea prezentei militare in regiunea transnistreana.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Respectarea literei si spiritul dreptului international destabilizea