Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ramona Manescu: Basescu a dezinformat cand a vorbit despre penalitatile CE

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 08:36
2178 citiri
Ramona Manescu: Basescu a dezinformat cand a vorbit despre penalitatile CE

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu sustine ca presedintele Traian Basescu "a dezinformat" cand a vorbit despre penalitatile de 84 de milioane de euro pe care Romania le-ar avea pentru anii 2007 si 2008 argumentand ca CE nu a facut deocamdanta un audit pe operatiuni.

"Presedintele Traian Basescu i-a dezinformat, din nou, pe romani! La plecarea spre Bruxelles seful statului declara foarte vehement ca Romania va primi cartonas rosu de la Comisia Europeana, pe motiv ca in anii 2007 si 2008 am cheltuit banii europeni iresponsabil. Aceste afirmatii denota faptul ca presedintele Romaniei fie era in necunostinta de cauza, fie din rea credinta a incercat sa manipuleze opinia publica.

La finalul intalnirii cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, seful statului roman nu a mai facut aceleasi declaratii care au creat confuzii. In realitate, Comisia Europeana nu a facut inca nici un audit pe operatiuni.

Nu exista corectii financiare pentru anii 2007, 2008 sau 2009 si, deci, este foarte clar ca Romania nu ar avea cum sa fie penalizata din acest punct de vedere in ceea ce priveste fondurile structurale", spune coordonatoarea ALDE in Comisia de Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn.

"In acest fel, presedintele Traian Basescu a incercat sa faca si la Bruxelles ce face, in mod constant, in tara: sa abata atentia de la incompetenta guvernului PDL aruncand vina asupra guvernului PNL", sustine Ramona Manescu.

Traian Basescu a declarat joi, la plecarea spre Bruxelles unde a avut o intalnire cu presedintele Comisiei Europene, ca va discuta cu Jose Manuel Barroso despre problemele punctuale pe care Romania le are avand in vedere ca in urma controalelor efectuate in 2007 si 2008, are de platit penalitati de cate 42 milioane euro pe fiecare an.

"Vom discuta probleme legate de politica agricola comuna, dar si de probleme punctuale pe care Romania le are avand in vedere ca, in urma controalelor efectuate pe cheltuielile din 2007 si 2008 Romania ar avea de platit penalitati, adica reduceri de finantare de la Uniunea Europeana de cate circa 42 milioane de euro pentru 2007 si alte 42 de milioane pentru 2008", a declarat seful statului joi, la Aeroportul Henri Coanda, inainte de a se deplasa la Bruxelles pentru o intalnire cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#penalitati CE, #Traian Basescu penalitati, #penalitati Uniunea Europeana , #Romania CE
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Basescu face ce face mai bine: da cu fum, minte, arata cu degetul si daca nimic nu merge, se imbata si incepe sa injure. Asta este presedintele Romaniei!
Poza Anuca
Anuca
rank 2
Prin ceea ce faci, devii antipatica...caracterul iti iese la iveala...Pacat ca esti tanara!