R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul

Joi, 30 Iulie 2015, ora 18:20
3121 citiri
R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul
Foto: Ziare.com

Premierul desemnat Valeriu Strelet si echipa sa guvernamentala au primit joi votul de incredere al Parlamentului Republicii Moldova, informeaza mass-media de la Chisinau.

Noul guvern a fost confirmat cu voturile a 52 de parlametari, cu unul mai mult decat minimul necesar pentru investire. In favoarea Guvernului Strelet au votat toti deputatii noii coalitii (Alianta pentru Integrare Europeana-3) formata din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat si Partidul Liberal.

Valeriu Strelet a fost a doua optiune a Partidului Liberal Democrat - formatiune careia i-a revenit functia de premier conform acordului de constituire a AIE 3 -, dupa ce candidatura fostului ministru al Educatiei Maia Sandu nu a fost agreata de celelalte doua partide din coalitie.

Noul premier al Moldovei a inceput consultarile pentru formarea unui nou guvern

Valeriu Strelet (45 de ani) si-a inceput cariera politica in 1994, cand a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social-Democrat. Sapte ani mai tarziu, numele politicianului se regaseste pe lista electorala a Blocului "Plai Natal".

In perioada 1994-2001, Valeriu Strelet a detinut functia de presedinte al Ligii Nationale a Tineretului din Moldova, iar in 2002 devine subsecretar general al Partidului Social Liberal. Cariera politica a lui Valeriu Strelet isi continua ascensiunea si in decembrie 2002 este ales vicepresedinte al Partidului Social Liberal, functie pe care o detine pana in 2007, cand devine vicepresedinte al Partidului Liberal Democrat. In 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar in 2011 ajunge sa conduca fractiunea parlamentara a liberal-democratilor.

Cine este noul premier al R.Moldova: Si-a publicat diplomele si notele pe Facebook

Valeriu Strelet a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii de Stat din Moldova, dar si pe cea de Economie Generala si Drept de la Academia de Studii Economice. In 2004 a absolvit Institutul European de Studii Politice. Cunoaste limbile rusa, engleza si franceza. Este casatorit si are patru copii.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Vasile Strelet vot Parlament, #Moldova nou guvern, #premier Moldova vot Parlament , #Moldova