R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul

Joi, 30 Iulie 2015, ora 18:202751 citiri
R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul
Foto: Ziare.com

Premierul desemnat Valeriu Strelet si echipa sa guvernamentala au primit joi votul de incredere al Parlamentului Republicii Moldova, informeaza mass-media de la Chisinau.

Noul guvern a fost confirmat cu voturile a 52 de parlametari, cu unul mai mult decat minimul necesar pentru investire. In favoarea Guvernului Strelet au votat toti deputatii noii coalitii (Alianta pentru Integrare Europeana-3) formata din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat si Partidul Liberal.

Valeriu Strelet a fost a doua optiune a Partidului Liberal Democrat - formatiune careia i-a revenit functia de premier conform acordului de constituire a AIE 3 -, dupa ce candidatura fostului ministru al Educatiei Maia Sandu nu a fost agreata de celelalte doua partide din coalitie.

Noul premier al Moldovei a inceput consultarile pentru formarea unui nou guvern

Valeriu Strelet (45 de ani) si-a inceput cariera politica in 1994, cand a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social-Democrat. Sapte ani mai tarziu, numele politicianului se regaseste pe lista electorala a Blocului "Plai Natal".

In perioada 1994-2001, Valeriu Strelet a detinut functia de presedinte al Ligii Nationale a Tineretului din Moldova, iar in 2002 devine subsecretar general al Partidului Social Liberal. Cariera politica a lui Valeriu Strelet isi continua ascensiunea si in decembrie 2002 este ales vicepresedinte al Partidului Social Liberal, functie pe care o detine pana in 2007, cand devine vicepresedinte al Partidului Liberal Democrat. In 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar in 2011 ajunge sa conduca fractiunea parlamentara a liberal-democratilor.

Cine este noul premier al R.Moldova: Si-a publicat diplomele si notele pe Facebook

Valeriu Strelet a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii de Stat din Moldova, dar si pe cea de Economie Generala si Drept de la Academia de Studii Economice. In 2004 a absolvit Institutul European de Studii Politice. Cunoaste limbile rusa, engleza si franceza. Este casatorit si are patru copii.

Comentarii
cititoru
rank 5
Erata: "nu vorbesc romaneste, vorbesc moldoveneste".