Ciocniri între poliţişti şi protestatari la Atena, la o manifestaţie împotriva vaccinării. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene VIDEO

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 23:22
2533 citiri
Ciocniri între poliţişti şi protestatari la Atena, la o manifestaţie împotriva vaccinării. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene VIDEO
Proteste la Atena față vaccinarea anti-COVID FOTO Captură/ Youtube

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, la un protest faţă de vaccinarea împotriva coronavirusului, miercuri, la Atena, relatează Reuters.

La manifestaţia din faţa clădirii parlamentului, a doua din această săptămână, au participat aproximativ 1.500 de persoane. Miercurea trecută a avut loc un protest cu participarea a peste 5.000 de oameni.

Manifestaţiile sunt organizate în contextul în care guvernul elen a decis în această lună ca vaccinarea personalului medical şi a angajaţilor căminelor de bătrâni să obligatorie. Guvernul a sugerat că ar putea fi necesar ca alte categorii, cum ar fi profesorii, să fie vaccinate la toamnă.

În ultimele săptămâni, rata infectărilor cu covid-19 a crescut în Grecia. Miercuri, autorităţile au raportat aproape 3.000 de noi cazuri, totalul ajungând la 463.473. De la startul pandemiei, au murit în Grecia peste 12.800 de persoane infectate cu coronavirus.

Sute de oameni au protestat la Paris faţă de introducerea “permisului de sănătate”

Sute de oameni au protestat, miercuri, la Paris, faţă de introducerea “permisului de sănătate” pentru unele activităţi şi de vaccinarea obligatorie a personalului sanitar, măsuri prin care guvernul încearcă să facă faţă celui de-al patrulea val de infectări cu covid-19 în Franţa, relatează Reuters.

Unii protestatari au afişat bannere cu mesajul: “Libertatea de a alege” şi “Jos mâinile de pe imunitatea mea naturală!”.

“Vor să ne forţeze să ne vaccinăm cu orice preţ. Nu, nu, nu”, a afirmat Nathalie Lebede, participantă la protest.

Începând de miercuri, oamenii care merg la muzeu, la cinema sau la piscină în Franţa nu pot intra dacă nu prezintă un “permis de săcătate” care arată că au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului sau s-au testat recent şi rezultatul este negativ.

“Permisul de sănătate”, care anterior era cerut doar la festivaluri, va fi cerut de la începutul lunii august şi pentru accesul în restaurante şi baruri şi pentru călătoriile lungi cu trenul sau cu avionul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #atena, #atena proteste, #vaccinare covid , #Grecia