Protestatarii francezi au incercat sa intre cu forta in sediul partidului lui Macron: Politistii i-au alungat cu gaze lacrimogene

Joi, 02 Ianuarie 2020, ora 22:35
5960 citiri
Protestatarii francezi au incercat sa intre cu forta in sediul partidului lui Macron: Politistii i-au alungat cu gaze lacrimogene
Foto: Arhiva Hepta.ro

Politia din Paris a tras cu gaze lacrimogene joi pentru a forta protestatarii sa se indeparteze de sediul partidului centrist al presedintelui Emmanuel Macron, in timp ce greva impotriva reformei sale a sistemului de pensii continua in Franta, informeaza DPA.

Zeci de protestatari au fost nevoiti sa fuga de norii grosi de gaze lacrimogene pe strazile inguste din apropierea Operei din Paris.

Seful partidului lui Macron, La Republique en Marche, Stanislas Guerini, a condamnat ceea ce a descris pe Twitter drept o "tentativa de intruziune a demonstrantilor radicalizati" in birourile partidului.

O sursa din politie a confirmat ca protestatarii au incercat fara succes sa intre in birourile partidului. Trei persoane au fost arestate in timpul unei manifestatii neanuntate in apropiere, a declarat politia.

Intr-o alocutiune televizata de Anul Nou, Macron a declarat ca asteapta de la prim-ministrul Edouard Philippe sa gaseasca un compromis cu privire la reforma pensiilor cu "sindicatele si grupurile de angajatori care doresc acest lucru".

Citeste mai multe despre: Macron i-a anuntat pe francezi in mesajul de Anul Nou ca nu renunta la controversata reforma a pensiilor.

Dar sindicatele nu au fost impresionate de declaratia sa, care nu ofera concesii specifice pentru planurile de inlocuire a schemelor existente de pensii cu un sistem national unic si de crestere a varstei standard de pensionare cu pensie completa de la 62 la 64 de ani.

Seful sindicatului CGT, Philippe Martinez, a declarat pentru radioul RMC de Anul Nou ca face apel la "toti francezii sa se mobilizeze, sa protesteze si sa intre in greva".

Circulatia trenurilor si transportul public din Paris au fost perturbate de greva incepand din 5 decembrie - cea mai lunga din istoria companiei feroviare de stat SNCF, potrivit presei franceze.

Reformele planificate ar elimina treptat dreptul lucratorilor din sectorul de transport public sa se pensioneze cu o pensie intreaga la varsta de 52 sau 57 de ani.

Ministrii urmeaza sa se intalneasca cu sindicatele si grupurile de angajatori la 7 ianuarie pentru a discuta unele aspecte ale planurilor de reforma.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#protestatari Franta partid Macron gaze, #proteste Franta gaze lacrimogene , #proteste Franta
Comentarii
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
Protestatarii astia au cagule si rucsacuri cu pietre ?
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5