Prostituatele din Zurich, intre care si romance, in vizorul autoritatilor

Joi, 24 Iunie 2010, ora 10:23
5676 citiri
Prostituatele din Zurich, intre care si romance, in vizorul autoritatilor

Prezenta tot mai vizibila a prostituatelor est-europene pe strazile din Zurich starneste tot mai multe reactii de nemultumire in randul locuitorilor orasului elvetian, autoritatile fiind pe cale sa adopte o ordonanta care sa reglementeze mai strict acest domeniu.

In Elvetia prostitutia este o meserie legala inca din 1942, dar niciodata pana acum zonele binecunoscute de cei interesati nu au fost atat de intesate de prostituate sosite din Ungaria sau Romania, scrie cotidianul elvetian Le Temps in editia sa electronica.

Conform legii, practicarea acestei meserii este permisa dupa orele 19:00, dar ceea ce ii socheaza pe locuitorii din zona si starneste ingrijorarea politicienilor sunt tinutele dincolo de orice limita ale fetelor, practicile sexuale din parcurile publice precum si temerile ca tinerele ar fi de fapt victime ale traficului de carne vie.

Autoritatile spun ca aceasta situatie grava a luat amploare in ultimii ani, dupa extinderea liberei circulatii in Europa odata cu aderarea de noi membri la Uniunea Europeana.

Numai anul trecut 795 de femei s-au inregistrat oficial la politia din Zurich pentru a putea practica legal aceasta meserie, iar aproape jumatate din acestea, 314, proveneau din Ungaria.

"Nu intentionam sa interzicem aceasta activitate, vrem doar sa o tinem sub control mai bine", a explicat Rolf Vieli, responsabil de proiectul Langstrasse Plus, recunoscand ca situatia economica foarte buna si stabila a Elvetiei este ceea ce le atrage pe aceste tinere in numar atat de mare.

Acesta a mai spus ca prin introducerea unor noi reglementari legale se urmareste impiedicarea abuzurilor de orice natura si a anuntat demararea unei campanii de distribuire de prezervative in zonele respective.

"Nu vom intreprinde actiuni impotriva prostituatelor, sub pretextul de a proteja populatia. Aceste tinere femei sunt de fapt cele care au nevoie de ajutor si protectie", a mai explicat acesta.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#prostitutie Elvetia, #prostituate romance , #orase Europa
Comentarii