Procurorul general adjunct al Republicii Moldova a fost arestat pentru ”îmbogățire ilicită”. Ruslan Popov era suspendat din funcție

Autor: N.G.
Sambata, 09 Octombrie 2021, ora 17:51 3380 citiri
Ruslan Popov. Foto: procuratura.md

Ruslan Popov, șeful adjunct al Procurorului General (PG) suspendat al Republicii Moldova a fost reținut sâmbătă, 9 octombrie, de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS.

Popov este vizat într-un dosar pentru îmbogățire ilicită. Anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul acestuia din Mileștii Mici.

În prezent, de către grupul de urmărire penală constituit pe caz se efectuează acțiuni de urmărire penală indispensabile pentru astfel de categorii de infracțiuni. Ținând cont de unele aspecte ale anchetei și pentru a nu periclita buna desfășurate a urmăririi penale, rezultatele acțiunilor vor fi aduse la cunoștințe in timp util de către conducătorul grupului de urmărire penală”, a precizat Dumitru Robu, Procurorul General interimar, citat de deschide.md.

Ruslan Popov a fost șeful adjunct al PG, iar o dată cu inițierea urmării penale asupra procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și adjuncții lui au fost suspendați din funcție.

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Stoianoglo a fost suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore pe 5 octombrie, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu.

El este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și oferirea de declarații false în fața organelor competente.

Alexandr Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul furtului bancar și pentru promovarea unui amendament în 2011 în favoarea „Laundromatului”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii