Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Europa > Marea Britanie
A   A   A

Primarul Londrei vrea sa inchida aeroportul Heathrow (Video)

Primarul Londrei vrea sa inchida aeroportul Heathrow (Video)
Primarul Londrei, Boris Johnson, si-ar dori inchiderea aeroportului Heathrow, cel mai mare din Europa, pe motiv ca e prea galagios, in locul sau propunand constructia a 100.000 de locuinte, in care sa se mute 250.000 de persoane.

In cel mai rau caz, daca aeroportul londonez nu va inchis, edilul propune redimensionarea aeroportului si construirea unui hub aerian cu patru piste in estul Londrei, informeaza Bloomberg. Pentru noul aeroport, primarul propune doua posibile locatii in estuarul Tamisei. Tot el prezinta ca alternativa si extinderea actualului aeroport Stansted.

Anuntul a fost facut luni, la Londra, in cadrul unei conferinte de presa, edilul sustinand ca asa s-ar rezolva si problema lipsei de locuinte. Boris Johnson va prezenta saptamana aceasta Comisiei pentru Aeroporturi planurile ce implica Heathrow.
Prin aeroportul Heathrow au trecut, in 2012, 69,9 milioane de pasageri. Insa, potrivit edilului, acesta nu mai poate fi extins, din cauza zgomotului si poluarii. Asa ca, cel mai bine, spune edilul, acesta ar trebui inchis. In plus, construirea celor 100.000 de locuinte ar duce la crearea a inca 40.000 de locuri de munca.

In ceea ce priveste aerportul Stansted, a carui extindere se propune, acesta este al treilea din capitala britanica, dupa Heathrow si Gatwick. Proprietarul acestuia urmareste, de altfel, extinderea sa.

Facebook ShareTweet
 Luni, 15 Iulie 2013, ora 23:47
 Autor:Anca Serghescu

 Articol citit de 2041 ori

Citeste si: