Noul prim-ministru al Republicii Moldova locuiește într-o vilă ce nu apare în declarația de avere

Joi, 12 August 2021, ora 23:11 3868 citiri
Casa nu apare ăn declarația de avere Foto Ziarul de Gardă

Natalia Gavrilița, noua prim-ministră a Republicii Moldova, locuiește într-o casă cu două niveluri, situată în sectorul Centru al Chișinăului. Imobilul nu se regăsește în declaraţiile sale de avere și interese personale din ultimii ani, acesta aparținând părinților săi.

Bunul imobiliar nu apare nici în declarația de avere a Nataliei Gavrilița, nici a soțului său. Prin intermediul Anastasiei Taburceanu, purtătoarea sa de cuvânt, prim-ministra a transmis că bunul imobil în care locuiește din iunie 2019 nu a fost declarat pentru că „regimul de declarare pentru situația specifică, când persoana nu este nici beneficiar efectiv, nici nu deține bunul în temeiul unui act juridic, nu este reglementat expres”.

Conform informațiilor din declarațiile de avere ale familiei prim-ministrei, Natalia Gavrilița și ale soțul său, Vladimir Gavrilița, dețin în proprietate un apartament de 52 de metri pătrați cumpărat în 1997 cu circa 275 de mii de lei. Soții Gavrilița mai declară un automobil Lexus fabricat în 2009, procurat în 2014 cu 17 mii de euro și un automobil Subaru, la fel din 2009, procurat în 2018 cu 3,5 mii de euro. Familia Gavrilița păstrează în trei conturi bancare aproximativ 370 de mii de lei, informează Ziarul de Gardă

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News