Presedinti ai legislativelor din Europa se reunesc la Strasbourg pentru un summit bienal

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 10:36
1853 citiri
Presedinti ai legislativelor din Europa se reunesc la Strasbourg pentru un summit bienal

Presedintii forurilor legislative din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei si din numeroase state partenere, observatoare si invecinate si lideri ai mai multor organizatii interparlamentare se reunesc joi si vineri la Strasbourg in cadrul unui summit care are loc o data la doi ani, informeaza pagina de Internet a Consiliului.

La Conferinta europeana a presedintilor de parlamente, care are loc sub auspiciile Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), sunt asteptati circa 350 de delegati, care vor dezbate trei probleme majore: viitorul Curtii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), provocarile la adresa democratiei reprezentative si revolutiile din lumea araba.

Conform Listei oficiale a participantilor, Romania va fi reprezentata de vicepresedintele Senatului Petru Filip si de Razvan Tanase, secretar al delegatiei romane la APCE.

Joi dupa-amiaza, urmeaza sa ia cuvantul in deschiderea summitului presedintele APCE, Jean Claude Mignon, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, dar si presedinta Parlamentului albanez, Jozefina Topalli, in contextul in care Albania detine presedintia prin rotatie a Comitetului de Ministri al Consiliului Europei.

In cadrul lucrarilor summitului sunt asteptate indeosebi discursul presedintelui CEDO, Dean Spielmann, in legatura cu prima tema a reuniunii, cele ale presedintelui camerei inferioare a parlamentului spaniol, Jesus Posada, omoloagei sale din Austria Barbara Prammer, si presedintelui legislativului Republicii Moldova, Marian Lupu, in legatura cu cea de-a doua tema, si in fine cele ale presedintelui Adunarii nationale constituante tunisiene, Mustapha Ben Jafar, Senatului belgian, Sabine de Belthune, si Marii adunarii nationale a Turciei, Cemil Cicek, cu privire la cea de-a treia tema.

Prima Conferinta europeana a presedintilor de parlamente a avut loc in 1975, ulterior fiind organizata la fiecare doi ani si gazduita alternativ la Strasbourg si intr-o capitala a unui stat membru al Consiliului Europei

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#summit bienal Strasbourg parlamente, #Petru Filip Strasbourg summit, #summit Consiliul Europei , #Consiliul Europei