Premierul Cataloniei ignora ultimatumul Madridului si a trimis o scrisoare Guvernului spaniol

Marti, 03 August 2021, ora 00:225722 citiri
Premierul Cataloniei ignora ultimatumul Madridului si a trimis o scrisoare Guvernului spaniol
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, a trimis o scrisoare Guvernului de la Madrid in care face apel la dialog.

Liderul catalan solicita in document o intalnire cu premierul spaniol, Mariano Rajoy, pentru a discuta despre situatia Cataloniei. El face apel la dialog in urmatoarele doua luni.

Scrisoarea a fost trimisa inainte cu doua ore de expirarea termenului la care Puigdemont trebuia sa spuna daca a proclamat ori nu independenta Cataloniei. Liderul catalan evita sa clarifice acest aspect in scrisoare, arata CNBC.

Daca Puigdemont va oferi un raspuns ambiguu privind independenta regiunii, Guvernul Spaniei va prelua controlul asupra regiunii Catalonia, a avertizat recent Juan Ignacio Zoido, ministrul spaniol de Interne.

Saptamana trecuta, premierul Cataloniei a spus ca regiunea pe care o conduce si-a "castigat dreptul la independenta", dar si atunci a facut apel pentru lansarea de negocieri constitutionale in urmatoarele saptamani.

Citeste si Premierul Cataloniei face apel la calm inaintea expirarii ultimatumului dat de Madrid

Amintim ca in Catalonia a fost organizat pe 1 octombrie un referendum pe tema independentei, insa acesta este considerat neconstitutional de Guvernul Spaniei si de Uniunea Europeana.

Iata mai multe informatii despre criza din Catalonia:


A.G.