Premierul britanic Boris Johnson ia în calcul acordarea de noi vize temporare pentru a soluţiona criza şoferilor

Duminica, 03 Octombrie 2021, ora 07:38 1980 citiri
Autorităţile britanice au anunţat săptămâna trecută că vor elibera vize temporare pentru 5.000 de şoferi de camion străini şi pentru 5.500 de lucrători din sectorul avicol FOTO Pixabay

Premierul Boris Johnson a transmis sâmbătă, 3 octombrie, că va examina normele privind imigraţia şi nu va exclude eliberarea mai multor vize temporare. Măsura ar urma să fie luată pentru a reduce deficitul de şoferi de camioane (şi cisterne), care a generat penuria de combustibil care se înregistrează în prezent în Marea Britanie.

Autorităţile britanice au anunţat săptămâna trecută că vor elibera vize temporare pentru 5.000 de şoferi de camion străini şi pentru 5.500 de lucrători din sectorul avicol în încercarea de a rezolva deficitul acut de forţă de muncă care a perturbat aprovizionarea cu carburanţi a benzinăriilor şi a creat dificultăţi în sectorul produselor alimentare.

Asociaţia pentru transport rutier din Marea Britanie a anunţat un deficit de aproximativ 100.000 de şoferi, rezultat al mai multor factori: lucrătorii care au părăsit industria, pandemia de COVID-19 care a suspendat formarea şi testarea şoferilor timp de aproape un an, precum şi normele de imigrare post-Brexit ce împiedică angajarea de şoferi din Europa.

Adresându-se reporterilor în timpul unei vizite la un spital, Boris Johnson nu a exclus posibilitatea eliberării mai multor vize temporare.

"Avem acum un sistem care ne permite să controlăm imigraţia şi care ne oferă flexibilitate. Ne putem deschide pieţele dacă este necesar şi, bineînţeles, totul este luat în discuţie" a spus Johnson.

Executivul de la Londra a anunţat că 200 de militari vor contribui la livrarea de carburant începând de luni.

"Ceea ce nu dorim să facem este să revenim la situaţia în care am permis practic ca industria transportului rutier de mărfuri să fie susţinută de multă imigraţie cu salarii mici", a mai afirmat prim-ministrul Marii Britanii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News