Polonia reintroduce interdictia zborurilor din 46 de tari, inclusiv Romania, din 2 septembrie

Vineri, 28 August 2020, ora 09:39 2906 citiri
Foto: Pixabay (Arhiva)

Polonia va interzice toate zborurile din 46 de tari, inclusiv Romania, incepand din 2 septembrie, potrivit unui proiect de act normativ publicat joi, in conditiile in care tara se lupta cu o crestere a cazurilor de infectie cu coronavirus, transmite Reuters.

"Din cauza amenintarii raspandirii infectiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar sa ne exercitam dreptul de a reintroduce o interdictie a traficului aerian pentru a reduce amenintarea la adresa sanatatii publice", se arata in proiectul de act normativ.

Polonia a inchis granitele si a suspendat zborurile in luna martie pentru a opri raspandirea coronavirusului. Cu toate acesta, ulterior restrictiile au fost relaxate treptat, centrele comerciale, hotelurile si restaurantele fiind redeschise in luna mai. De asemenea, compania aeriana nationala poloneza LOT a reluat zborurile internationale la data de 1 iulie, la patru luni dupa ce le-a suspendat.

Printre tarile afectate de reintroducerea interdictiei zborurilor sunt Franta si Spania, destinatii turistice populare precum Muntenegru si Croatia, alaturi de Romania, SUA, Israel, Mexic si Brazilia.

Polonia a raportat 64.689 de cazuri de infectie cu noul coronavirus si 2.010 decese.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News