Politia in actiune la Chisinau: Raiduri in apropierea Ambasadei Romaniei - ce au gasit anchetatorii

Joi, 28 Mai 2015, ora 09:08
4426 citiri
Politia in actiune la Chisinau: Raiduri in apropierea Ambasadei Romaniei - ce au gasit anchetatorii
Foto: Inspectoratul General al Politiei din Chisinau

Politistii moldoveni au depistat arme, cocktailuri Molotov, material explozibil si telefoane mobile la doua adrese din Chisinau si au efectuat verificari si in apropierea Ambasadei Romaniei, dar nu au gasit nimic suspect.

Genistii au efectuat miercuri perchezitii intr-un bloc abandonat apartinand Academiei de Stiinte din strada Dacia si intr-o cladire din strada Columna, unde au descoperit mai multe cocktailuri Molotov, bombe artizanale, arme si detonatoare, rangi, masti si telefoane mobile, relateaza agentia IPN in pagina electronica.

Verificari au fost efectuate si pe strada Bucuresti, in apropierea Ambasadei Romaniei, insa nu a fost depistat nimic suspect.

Raiduri in centrul Chisinaului: Arme, detonatoare de bombe si cocktailuri Molotov

Ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a declarat pentru presa ca in sediul din strada Columna au fost depistate arme, cocktailuri Molotov, material explozibil si telefoane mobile.

Dupa verificarea telefoanelor, s-a constatat ca de pe ele au fost efectuate mai multe apeluri spre Federatia Rusa.

In blocul Academiei de Stiinte au fost descoperite de asemenea materiale explozibile. Genistii urmeaza sa verifice si alte cladiri din apropiere.

Ministrul a mentionat ca deocamdata nu sunt clare circumstantele si persoanele care ar putea fi implicate, insa acestea urmeaza a fi cercetate in cadrul unui dosar penal. Oleg Balan a mai spus ca verificarile la cele trei adrese au fost efectuate ca urmare a unor informatii operative obtinute de politisti.

Gheorghe Cavcaliuc (foto), sef interimar al Inspectoratului general de politie, a declarat la postul de televiziune Publika TV ca politia a retinut cativa suspecti in cazul munitiilor depistate in doua cladiri parasite din Chisinau.

Cavcaliuc a refuzat sa ofere mai multe amanunte pentru a nu prejudicia ancheta, insa a precizat ca "analiza preliminara conduce la urme din exteriorul tarii".

Potrivit oficialului, obiectele descoperite ar fi putut fi utilizate pentru actiuni de "dezordine in masa".

Iulian Caraman, seful serviciului antitero din cadrul Serviciului de Informatii si Securitate (SIS), a declarat ca obiectele depistate in cele doua cladiri parasite nu sunt caracteristice gruparilor teroriste.

"Teroristii de obicei opereaza cu obiecte mai sofisticate. Mai degraba obiectele gasite urmau a fi utilizate pentru destabilizarea situatiei in cadrul unor intruniri", a spus Caraman.

Adepti ai Statului Islamic, retinuti in Chisinau

Reprezentantul SIS a sustinut ca in Republica Moldova nu exista organizatii teroriste, dar sunt cateva grupari radical-extremiste. Totodata, Republica Moldova a devenit tara de tranzit pentru reprezentanti ai organizatiilor teroriste internationale.

"Pozitia geografica a Republicii Moldova este una comoda pentru tranzitare. Noi depunem eforturi de a depista aceste persoane si in cele din urma le expulzam. Insasi prezenta lor pe teritoriul Republicii Moldova reprezinta pericol pentru securitatea statului", a adaugat Caraman.

Cei doi oficiali s-au plans in cadrul emisiunii ca populatia nu este receptiva si nu colaboreaza cu politia atunci cand detine informatii despre persoane suspecte sau pastrarea de munitii.

"Este regretabil ca cetatenii raman indiferenti si nu ne comunica despre persoanele sau obiectele suspecte. Este vorba de securitatea populatiei. Activitatea noastra ar fi cu mult mai eficienta", a declarat Cavcaliuc.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#perchezitii Chisinau arme, #Chisinau raiduri cocktailuri Molotov, #teroristi Chisinau , #Chisinau
Comentarii
Poza valigabi
valigabi
rank 4
daca nu confiscau poate aveam un la doilea Donbass si in rep Moldova