O pensionară a fost șocată să afle că piatra pe care a vrut să o arunce la gunoi este un diamant ce valorează o avere

Duminica, 31 Octombrie 2021, ora 09:55 4486 citiri
Piatra pe care pensionara a vrut să o arunce la gunoi era de fapt un diamant în valoare de 2,4 milioane de euro

O pensionară din Marea Britanie a fost șocată să afle că a fost la un pas să arunce la gunoi o bijuterie extrem de valoroasă. Piatra pe care o cumpărase de la un târg de vechituri era un diamante care valora nu mai puțin de 2,4 milioane de euro,potrivit digi24.ro.

Femeia s-a răzgândit în ultima clipă și a dus piatra, împreună cu alte obiecte cumpărate de la târgurile de vechituri de-a lungul anilor, la un evaluator de la o casă de licitații. A aflat ulterior că era pe punctul de a arunca la gunoi un diamant de 34 de carate, potrivit BBC.

Pensionara de peste 70 de ani își făcuse curățenie generală în casa ei din Northumberland când a găsit piatra, dar era convinsă că este vorba de o replică din sticlă. Dar pentru că avea și alte obiecte despre care nu știa nimic, a dus-o la un specialist.

Licitatorul Mark Lane a spus că femeia a avut un „șoc uriaș” când a aflat valoarea obiectului pe care intenționa să-l arunce.

Bijuteria, mare cât o monedă, va fi scoasă la licitație luna viitoare.

Lane a spus că proprietara pietrei, care dorește să rămână anonimă, nu își amintește de unde și când a cumpărat-o.

„A mers frecvent la târguri de vechituri și a cumpărat piatra într-o astfel de împrejurare, dar niciodată nu a crezut că este un diamant adevărat. Ea ne-a spus că aproape că a aruncat-o la coș, dar un vecin i-a sugerat să o ducă la evaluare”, a mai spus licitatorul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News