Patriarhul Moscovei i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu: "Va doresc ajutorul si succesul lui Dumnezeu"

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 12:57 2203 citiri
Foto: Biserica Ordotoxa Rusa (www.patriarchia.ru)

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Prea Sfintitul Kiril, a transmis un mesaj de felicitare presedintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit site-ului oficial al Patriarhiei, Prea Sfintitul Kiril si-a exprimat speranta unei cooperari intre autoritatile moldovene si Biserica Ortodoxa din aceasta tara, care ar putea conduce "la crearea unei societati puternice din punct de vedere spiritual si sanatoase din punct de vedere moral, la stabilirea pacii si armoniei intre oameni".

"Draga Maia Grigorievna, va felicit pentru victoria dumneavoastra la alegerile prezidentiale din Republica Moldova si imi exprim speranta pentru o interactiune constructiva continua a autoritatilor seculare cu Biserica Ortodoxa din Moldova.

Sunt convins ca aceasta cooperare poate aduce o contributie semnificativa la crearea unei societati puternice din punct de vedere spiritual si sanatoase din punct de vedere moral, la stabilirea pacii si armoniei intre oameni, precum si la educatia patriotica a locuitorilor Republicii. Va doresc ajutorul si succesul lui Dumnezeu in viitoarea slujire a poporului moldovenesc", a spus patriarhul Kiril.

Maia Sandu s-a impus in alegerile prezidentiale de duminica din Republica Moldova cu 57,75% din voturi, avand cu peste 15 procente mai mult decat actualul presedinte, Igor Dodon.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii