Noua tulpina Omicron, identificată și în Olanda. Autoritățile anunță că „aproape cu certitudine” au descoperit cazuri printre cei 61 de pasageri testați pozitiv

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 23:23 4234 citiri
Cele 61 de persoane au fost descoperite dintr-un total de 624 de pasageri care au ajuns cu două curse pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam înainte ca circulația aeriană să fie restricționată FOTO Unsplash

Autoritățile sanitare olandeze au transmis sâmbătă, 27 noiembrie, că au detectat 61 de pasageri pozitivi care au zburat din Africa de Sud în Olanda și se crede că unele persoane sunt infectate cu noua variantă Omicron.

Cele 61 de persoane au fost descoperite dintr-un total de 624 de pasageri care au ajuns cu două curse pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam vineri, înainte ca circulația aeriană să fie restricționată.

„Se presupune că la un număr de persoanele testate a fost identificată varianta Omicron”, au transmis reprezentanții Institutul pentru Sănătate al Olandei, potrivit reuters.com.

Un purtător de cuvânt al instituției a declarat că „aproape cu certitudine” cazurile sunt cu noua variantă, dar este necesară continuarea testelor pentru a fi absolut siguri.

Şaizeci şi unu de pasageri care au venit cu două zboruri din Africa de Sud au fost testaţi pozitiv la Covid-19 la sosirea pe aeroportul din Amsterdam, a anunţat sâmbătă Autoritatea olandeză sanitară, care analizează rezultatele pentru găsirea noii variante Omicron, informează AFP.

"Ştim acum că 61 de rezultate au fost pozitive şi 531 negative", a anunţat Autoritatea olandeză sanitară (GGD), precizând că pasagerii testaţi pozitiv au fost plasaţi în carantină într-un hotel din apropierea Aeroportului Amsterdam-Schipol.

Pasagerii testaţi au sosit vineri la Amsterdam. Cei ale căror rezultate au fost negative îşi vor putea continua călătoria dacă nu locuiesc în Olanda. În caz contrar, ei se vor izola la domiciliu.

"Testele pozitive vor fi analizate pentru a determina pe cât posibil dacă este vorba despre noua variantă", au adăugat autorităţile.

O nouă variantă a coronavirusului, Omicron, depistată pentru prima dată joi în Africa de Sud este considerată "îngrijorătoare" de OMS.

Aceasta reprezintă un risc "ridicat" şi "foarte ridicat" pentru Europa, a prevenit vineri seara Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

În afară de Africa de Sud, Omicron a fost depistată în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News