Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Parada de Ziua Nationala a Frantei, organizata cu mii de spectatori, in ciuda pandemiei. Blindatele care vor defila in premiera VIDEO

Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 10:04
2679 citiri
Parada de Ziua Nationala a Frantei, organizata cu mii de spectatori, in ciuda pandemiei. Blindatele care vor defila in premiera VIDEO
Parada de Ziua Nationala a Frantei va fi reluata dupa ce a fost suspendata in 2020 FOTO rfi.ro

Franta reia miercuri, dupa pauza de anul trecut provocata de pandemie, traditia paradei militare de Ziua Nationala, insa prudenta continua sa fie prezenta intr-un moment in care tara incearca sa evite un al patrulea val epidemic cu foarte contagioasa varianta Delta a coronavirusului, transmite AFP.

In 2020, in plina explozie a pandemiei, defilarea de 14 Iulie a fost anulata pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial, fiind inlocuita cu o ceremonie in format redus in Place de la Concorde.

Anul acesta, pe celebrul bulevard parizian Champs-Elysees vor reveni militari, drapele si blindate, dar accesul spectatorilor va fi limitat, cei prezenti fiind obligati sa prezinte un pasaport sanitar si sa poarte masca. Asistenta va fi redusa la 10.000 de persoane, fata de 25.000 in vremuri normale.

La parada de anul acesta vor participa 5.000 de militari, dintre care 4.300 infanteristi, dar si 73 de avioane, 24 de elicoptere, 221 de vehicule si 200 de cai ai Garzii republicane.

Presedintele Emmanuel Macron va asista alaturi de seful de Stat-Major al armatelor, generalul Francois Lecointre, caruia ii va lua locul peste o saptamana actualul sef de Stat-Major al armatei terestre, Thierry Burkhard.

'Castigam viitorul' este tema editiei din 2021, cu dubla referire la batalia sanitara purtata de francezi, dar si la pregatirea necesara a armatei pentru 'angajamente mai dure, de inalta intensitate, sprijinite pe materiale de inalta tehnologie', dupa cum a explicat guvernatorul militar al Parisului, generalul Christophe Abad.

Pentru prima data vor defila blindatele Griffon, vehicule de transport de noua generatie, ce vor fi desfasurate in curand in Sahel.

Dupa traditionala parada aeriana deschisa de Patrula Franta, un contingent de forte speciale europene participante la 'Task Force Takuba' din Mali va lansa defilarea pe Champs-Elysees.

Pentru prima data vor defila la Paris si politisti locali, mai precis cei din Nisa (sud-est), aflati in prima linie in doua din cele mai grave atentate petrecute in ultimii ani in Franta.

Serviciul de sanatate ale armatei (SSA), foarte mobilizat de la debutul pandemiei care a cauzat peste 110.000 de morti in Franta, va fi si el reprezentant.

Dupa parada militara, care va dura doua ore, publicului ii sunt propuse mai multe evenimente in capitala. La Hotel des Invalides se va putea dona sange pentru militarii raniti in operatiuni. In cursul serii, un foc de artificii va lumina cerul deasupra Turnului Eiffel.

Negocieri secrete la cel mai înalt nivel în UE. Cine ar vrea schimbarea Ursulei von der Leyen de la șefia C.E.
Negocieri secrete la cel mai înalt nivel în UE. Cine ar vrea schimbarea Ursulei von der Leyen de la șefia C.E.
Președintele Franței, Emmanuel Macron, negociază în secret cu alți lideri ai UE pentru schimbarea Ursulei von der Leyen de la șefia Comisiei Europene. Liderul de la Paris, care a criticat în...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#parada, #Ziua Nationala a Frantei, #Emmanuel Macron , #Franta