Orasul fortareata din Spania care nu are niciun caz de coronavirus

Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 10:50
10902 citiri
Orasul fortareata din Spania care nu are niciun caz de coronavirus
Foto: Facebook/Mayores Activos Zahara

In timp ce in Spania numarul celor testati pozitiv cu noul coronavirus a trecut de 110.000, un oras a reusit sa nu inregistreze nici macar un caz.

Este vorba despre Zahara de la Sierra, o destinatie turistica din sudul Spaniei, aflata la aproximativ 100 de kilometri de Sevilla, conform CNN.

Acest oras are o istorie bogata, iar in vremurile medievale era cunoscut ca o fortareata. Tot o fortareata a ajuns si in zilele noastre, dar in lupta cu un inamic nevazut: coronavirusul.

Primarul orasului, Santiago Galvan, a luat masuri dure inca din data de 14 martie pentru a se asigura ca noul coronavirus nu va ajunge si in localitatea pe care o conduce.

Astfel, patru din cele cinci intrari in oras au fost blocate. Pe singura ramasa deschisa au mai putut intra doar localnicii si asta doar dupa ce isi dezinfectau foarte bine masinile.

"Au trecut mai bine de doua saptamani si cred ca asta este un semn bun. Nicio masina care intra in oras nu intra fara sa fie dezinfectata. Am reusit sa le transmitem un sentiment de liniste localnicilor. Ei stiu ca nimeni necunoscut nu poate intra in oras", a afirmat primarul Galvan.

Zahara de la Sierra are o populatie de aproximativ 1.400 de locuitori, iar un sfert dintre acestia sunt trecuti de 65 de ani.

In oras, in fiecare luni si joi, un grup de voluntari dezinfecteaza toate strazile, pietele si peretii caselor.

De asemenea, cumparaturile de la supermarket si farmacie sunt livrate la domiciliu, in asa fel incat tot mai putini oameni sa se afle pe strazi.

O organizatie a femeilor din oras s-a implicat si ea si gateste mancare pentru varstnicii care nu pot face asta. Mancarea le este livrata in fata usii.

Pentru copiii orasului, pe strazi patruleaza doua masini din care se aude muzica si care au un sistem de iluminare care ii atrage.

In ce priveste economia orasului, primarul a decis ca autoritatile sa suporte costurile de electricitate, apa si taxele locale pentru micile afaceri.

C.S.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#coronavirus Spania, #coronavirus Zahara , #Spania