Olanda, ultima tara din UE care a inceput campania de vaccinare impotriva COVID-19

Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 15:58 1850 citiri
Foto: Pixabay (Arhiva)

Tarile de Jos au devenit miercuri ultimul stat din Uniunea Europeana care a inceput campania de vaccinare a populatiei impotriva COVID-19, relateaza dpa.

Un membru al personalului de la un centru de asistenta pentru varstnici din Veghel (sud-est) a fost prima persoana din Olanda careia i-a fost administrat vaccinul impotriva COVID-19.

Angajatii sanitari vor fi primii care vor fi vaccinati in Olanda, zilele urmatoare.

Centrele de vaccinare din toata tara nu vor fi operationale pana saptamana viitoare.

Guvernul olandez a devansat campania de vaccinare dupa cateva zile de critici dure privind inceputul lent al demersului. Alte tari din Uniunea Europeana au inceput administrarea vaccinului la sfarsitul lunii decembrie.

Premierul Mark Rutte a declarat marti in fata Parlamentului ca guvernul olandez a fost luat pe nepregatite de aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de catre Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) in decembrie si a fost incapabil sa declanseze campania de vaccinare din cauza unor probleme logistice.

Tarile de Jos au primit deja 280.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech impotriva COVID-19 pe care le-au depozitat la temperaturi scazute in estul tarii.

Guvernul lui Rutte a fost criticat de parlamentari in timpul unei dezbateri pentru ca Olanda a ramas ultima tara din UE care a inceput vaccinarea.

EMA a aprobat vaccinul impotriva COVID-19 produs de Pfizer si BioNTech la data de 21 decembrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News