Noi restrictii impuse in Olanda din cauza pandemiei. Intalnirile publice cu mai mult de doua persoane care nu fac parte din aceeasi familie sunt interzise

Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 07:17 2485 citiri
FOTO Pixabay

Premierul olandez Mark Rutte a impus marti noi restrictii pentru a incetini raspandirea noului coronavirus, afirmand ca guvernul ia in considerare carantine si inchideri de scoli, transmite Reuters.

Noile masuri, care includ interzicerea intalnirilor publice cu mai mult de doua persoane care nu fac parte din aceeasi familie, au fost impuse din cauza unui al doilea val al epidemiei.

Rutte a spus ca guvernul recomanda cu tarie ca oamenii sa nu calatoreasca in strainatate pentru vacante, pana la jumatatea lunii ianuarie.

"Numarul cazurilor noi este in scadere, nu nu suficient de rapid", a afimat Rutte intr-o conferinta de presa.

Noile masuri vor intra in vigoare miercuri si vor fi valabile timp de doua saptamani.

Alte masuri vor fi mentinute pana la jumatatea lunii decembrie.

Barurile si restaurantele din Olanda au fost inchise pe 13 octombrie, cu exceptia livrarilor la domiciliu, in timp ce intalnirile publice au fost limitate atunci la patru persoane.

Marti, Rutte a spus ca muzeele, teatrele, cinematografele, gradinile zoologice si parcurile de distractii vor fi inchise la randul lor, pentru ca numarul infectiilor este in creste in mai multe centre populate.

Un plan de a face obligatorie purtarea mastii, pentru care a fost adoptata o lege de urgenta, in scopul evitarii problemelor constitutionale, este asteptat sa intre in vigoare pe 1 decembrie, a spus ministrul Sanatatii, Hugo de Jonge.

Olanda s-a alaturat Marii Britanii, Frantei, Germaniei si mai multor alte state europene care au restrictionat reuniunile publice si circulatia persoanelor.

Marti, Institutul National pentru Sanatate a raportat ca in ultima saptamana au fost identificate 60.087 de cazuri noi de coronavirus, in scadere de la 67.542 de cazuri in saptamana anterioara, fiind pentru prima oara cand numarul infectiilor a scazut dupa luna august.

Spitalele lucreaza aproape de capacitatea maxina, din cauza cresterii numarului pacientilor cu Covid-19, iar guvernul este presat sa reduca presiunea asupra sistemului de sanatate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News