Olanda redeschide scolile primare incepand din 8 februarie. "Dovada transmiterii bolii de catre copiii mici a ramas limitata"

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 22:11 3059 citiri
Profesoara la o clasa de scoala primara FOTO Hepta

Scolile primare din Olanda vor fi redeschise incepand cu 8 februarie, a anuntat duminica, 31 ianuarie, guvernul olandez, aceasta fiind prima relaxare a masurilor de izolare din ultimele luni, informeaza Reuters.

Toate scolile si magazinele neesentiale din Olanda au fost inchise de la mijlocul lunii decembrie, dupa ce cu doua luni mai devreme fusesera inchise barurile si restaurantele, in incercarea de a limita extinderea epidemiei de COVID-19.

O interdictie de circulatie in timpul noptii a fost adaugata saptamana trecuta masurilor de carantina, intrucat s-a vazut ca noi mutatii mai contagioase ale virusului au luat amploare in Olanda.

Grecia amana planurile de redeschidere a liceelor dupa o noua crestere a numarului de infectii COVID-19

Dar dovada transmiterii bolii de catre copiii mici a ramas limitata, a declarat duminica ministrul educatiei, Arie Slob, ceea ce permite redeschiderea scolilor primare si a gradinitelor.

Numarul de noi infectii cu coronavirus in Olanda a fost de aproximativ 3.700 duminica, cel mai scazut nivel in trei luni.

Alexandru Rafila, despre redeschiderea scolilor in Romania: Pentru cateva focare, cu siguranta nu au de ce sa fie scolile sau alte activitati puse in pericol.

Mai puteti citi

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News