Olanda închide școlile mai devreme și prelungește restricțiile până după sărbători, de teama Omicron

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 23:56 2353 citiri
Cazurile de coronavirus sunt cele mai numeroase în rândul elevilor FOTO Pixabay

Școlile primare din Olanda se vor închide la 20 decembrie, cu o săptămână mai devreme, iar restricțiile anti-Covid vor rămâne în vigoare până în 14 ianuarie 2022, a anunțat marți premierul Mark Rutte.

Şcolile se vor închide cu o săptămână înainte de începerea sărbătorilor de Crăciun, deoarece copiii, în rândul cărora sunt cele mai multe cazuri de COVID -19, i-ar putea infecta pe membrii vârstnici ai familiei, a declarat premierul.

”În mod evident, acesta nu este un mesaj fericit la care speram în apropierea Crăciunului. Dar aceasta nu este o surpriză. Nu putem ignora semnalul privind varianta Omicron”, a adăugat Rutte.

Guvernul prelungeşte, de asemenea, restricţiile sanitare actuale până la 14 ianuarie, între care închiderea magazinelor neesenţiale, a barurilor şi restaurantelor în fiecare zi, între orele 17:00 şi 05:00.

Cetăţenii pot avea doar patru invitaţi la domiciliu. Măsurile au intrat în vigoare pe 28 noiembrie pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni.

Cazurile de coronavirus sunt cele mai numeroase în rândul elevilor de şcoală primară, au declarat marţi autorităţile sanitare.

Guvernul a decis să închidă şcolile pentru că ”există mari îngrijorări cu privire la apariţia variantei Omicron, care se răspândeşte rapid”.

Restricţiile sanitare impuse de guvernul din Olanda sunt din ce în ce mai nepopulare, fiind înregistrate revolte în oraşe precum Rotterdam şi Haga timp de câteva nopţi în luna noiembrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii