O profesoara pensionara a lasat mostenire peste 25 de milioane de euro unor spitale si organizatii caritabile

Sambata, 27 Februarie 2021, ora 09:21
4965 citiri
O profesoara pensionara a lasat mostenire peste 25 de milioane de euro unor spitale si organizatii caritabile
Marisa Cavanna FOTO Corriere.it

O profesoara pensionara, care a murit la varsta de 96 de ani, a lasat mostenire peste 25 de milioane de euro unor spitale si organizatii caritabile din Italia. Averea sa a fost evaluata la circa 40 de milioane de euro.

Marisa Cavanna a murit in decembrie anul trecut, la varsta de 96 de ani. Ea a fost descrisa de cunostinte drept o femeie rezervata care nu s-a casatorit niciodata si nu a participat la evenimente sociale, relateaza vineri Reuters.

Aceasta si-a scris propriul necrolog in ziarul genovez Il Secolo XIX, dedicand "o aducere-aminte calduroasa unei lungi liste de fosti elevi".

Averea sa a fost evaluata la circa 40 de milioane de euro. Nu este clar de unde provine averea femeii, insa presa italiana a sugerat ca banii ar fi fost probabil mosteniti.

Spitalul de pediatrie a primit 5 milioane de euro

Spitalul de pediatrie Gaslini din Genova va primi in jur de 5 milioane de euro, in timp ce spitalul Galliera va primi o suma similara, plus locuinta femeii.

"Este o proprietate mare care valoreaza cateva milioane de euro. Ea ne-a spus sa o vindem si sa folosim banii pentru cercetare si inovare", a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera.

Spitalul nu a stiut de mostenire pana la moartea femeii. Lagostena a declarat ca nu a cunoscut-o pe Cavanna personal dar ca ea a fost tratata in spitalul pe care il conduce.

Alte donatii vor merge catre organizatii pentru drepturile omului si organizatii caritabile din Italia si strainatate, printre care si Amnesty International. Fosta profesoara a lasat restul averii ingrijitorilor ei, familiei si prietenilor, potrivit presei italiene.

Mai puteti citi:

  • Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"
  • Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentul
  • Cum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubit
  • Marian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politie: "Vi se pare mult pentru un politist de la mascati?"
  • Culisele primei victorii a lui Clotilde Armand in conflictul cu Romprest. Ce se intampla in instanta cu "razboiul gunoaielor" din Sectorul 1
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
    Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
    Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
    Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
    Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
    Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
    #Marisa Cavanna, #Italia, #profesoara, #pensionar, #avere, #donatie, #spitale , #Italia