O delegatie a PE vine joi in Romania pentru a vedea ce-i nemultumeste pe romani

Marti, 03 August 2021, ora 00:18739 citiri
O delegatie a PE vine joi in Romania pentru a vedea ce-i nemultumeste pe romani
Foto: en.rian.ru

Europarlamentari din Comisia pentru petitii a Parlamentului European se vor afla joi si vineri in Romania pentru a se informa direct in legatura cu problemele ridicate de romani in petitiile adresate forului european.

Delegatia este condusa de Erminia Mazzoni (PPE, Italia), presedintele Comisiei pentru petitii.

Membrii delegatiei se vor intalni cu petitionarii din Romania, vor face vizite la fata locului, de pilda la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti si in Dobrogea.

De asemenea, membrii Comisiei pentru petitii din Parlamentul European vor avea un schimb de puncte de vedere cu parlamentarii romani din Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii ale Senatului si Camerei Deputatilor, precum si cu Avocatul Poporului, in cadrul reuniunii comune pe care o vor avea joi, 24 noiembrie 2011, la Palatul Parlamentului.

Deputatii europeni se vor intalni, de asemenea, cu reprezentanti ai Ministerului Mediului, tinand cont de faptul ca multe din petitiile primite din Romania s-au referit la chestiuni care tin de protectia mediului (proiectul Rosia Montana, parcul eolian din Dobrogea etc), precum si cu alte autoritati nationale si locale.

Delegatia se va folosi de aceasta ocazie pentru a prezenta procesul de depunere a unei petitii si pentru a consolida canale de comunicare si cooperare cu autoritatile nationale si locale din Romania, cu Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii ale Senatului si Camerei Deputatilor, care au un rol decisiv in identificarea solutiilor la problemele semnalate in petitiile cetatenilor romani.

Delegatia va fi compusa si din parlamentarii din Romania care sunt membri ai delegatiei Comisiei pentru petitii, Elena Basescu (PPE, Romania), Cristian Dan Preda (PPE, Romania),Victor Bostinaru (SD, Romania), Adina-Ioana Valean (ALDE, Romania).