Nivelul de alerta antiterorista scade la Bruxelles, dar pericolul nu a trecut: risc "posibil si probabil"

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:321456 citiri
Nivelul de alerta antiterorista scade la Bruxelles, dar pericolul nu a trecut: risc "posibil si probabil"
Foto: Arhiva Ziare.com

Organismul de Coordonare pentru Analiza Amenintarii (OCAM) din Belgia a decis joi reducerea cu o treapta, la nivelul 3, a alertei antiteroriste in Bruxelles, a anuntat Centrul de criza din cadrul guvernului belgian.

"Putem confirma ca OCAM a reevaluat analiza nivelului de amenintare si l-a coborat de la 4 la 3", a declarat Benoit Ramacker, purtator de cuvant al Centrului de criza din cadrul executivului federal belgian.

Nivelul 3 corespunde unui risc "posibil si probabil" de atac terorist si este deja in vigoare in restul Belgiei.

Alerta la Bruxelles: Moschee evacuata, dupa ce s-a gasit un praf suspect - ar putea fi antrax UPDATE

Consiliul National de Securitate al Belgiei s-a reunit de la ora locala 17:30 (16:30 GMT) pentru a decide masurile de securitate specifice necesare in continuare la nivel national.

La o saptamana de la atacurile de la Paris comise de militanti ai gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) si soldate cu 130 de morti si peste 350 de raniti, capitala belgiana a fost plasata sub nivelul 4 de alerta antiterorista. Decizia de ridicare la maxim a nivelului de alerta a intervenit la cateva ore dupa ce un suspect arestat in Belgia fusese pus sub acuzare pentru terorism de justitia belgiana in legatura cu atentatele teroriste din capitala franceza.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News