Parlamentari din Opozitie, evacuati din sediul televiziunii de stat din Ungaria

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 13:11
2980 citiri
Parlamentari din Opozitie, evacuati din sediul televiziunii de stat din Ungaria
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fortele de securitate au evacuat doi parlamentari independenti din sediul televiziunii de stat din Ungaria dupa ce au incercat sa citeasca o petitie, la o zi dupa ce Politia a folosit gaze lacrimogene impotriva celor care protestau fata de Guvernul Orban.

Cei doi parlamentari se afla printre cei 12 care si-au petrecut noaptea in sediul televiziunii de stat, ca o continuare a demonstratiilor impotriva politicilor prim-ministrului Viktor Orban, scrie Reuters.

Petitia reafirma cererile protestatarilor de ieri, care includ retragerea noii legi privind piata muncii, independenta presei si a tribunalelor si ca Ungaria sa se alature biroului procurorilor UE.

Parlamentarul independent Bernadett Szel a postat imagini video pe pagina sa de Facebook care arata cum fortele de securitate se cearta cu parlamentarul Akos Hadhazy pentru ca apoi sa il evacueze din cladire. Szel a precizat ca si ea a fost evacuata.

"Vrem sa ne citim petitia", a afirmat ea in video.

Alti parlamentari isi continua protestele in cladire.

Manifestatia de duminica - intitulata "Craciun fericit, domnule premier" de organizatori - este a patra manifestatie in decurs de o saptamana impotriva Guvernului Orban. Ea a fost organizata de Opozitia de stanga, grupuri de studenti si simpli cetateni.

Manifestantii agitau steaguri ungare si ale Uniunii Europene (UE) . Ei au mers de la marea Piata a Eroilor catre Parlament, agitand banderole pe care se puteau citi mesaje ca "Nu furati" sau "Tribunale independente!".

Noua Lege a muncii le permite angajatorilor sa ceara pana la 400 de ore suplimentare pe an. Criticii acestui text l-au catalogat drept "legea sclaviei".

De asemenea, Guvernul a trecut prin Parlament o lege care infiinteaza noi tribunale administrative, competente in probleme sensibile precum legea electorala, manifestatiile si coruptia.

De la instalarea sa la putere, in 2010, Viktor Orban a modificat sistemul electoral cu scopul de a-si favoriza partidul, Fidesz, si si-a pus prsoane loiale la conducerea institutiilor publice, in timp ce aliatii sai s-au imbogatit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#parlamentari unguri evacuati televiziune, #proteste Budapesta , #Ungaria
Comentarii