Ministerul de Externe din România nu recunoaște legitimitatea alegerilor din Transnistria

Duminica, 12 Decembrie 2021, ora 21:30 2607 citiri
Ministerul de Externe condus de Bogdan Aurescu anunță că susține o rezolvare pașnică a conflictului transnistrean FOTO gov.ro

Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaşte legitimitatea ”aşa-ziselor alegeri” organizate duminică, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

”Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaşte legitimitatea aşa-ziselor alegeri organizate la 12 decembrie 2021 în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”, anunţă MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează, şi cu această ocazie, faptul că România susţine o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a conflictului transnistrean, în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional şi fără afectarea viitorului său european.

Biroul de Reintegrare de la Chişinău a anunţat deja, referitor la scrutinul prezidenţial din Transnistria, că acest exerciţiu se desfăşoară în afara cadrului constituţional şi contrar legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova. În acelaşi timp, poziţia oficială a Guvernului de la Chişinău este că aceste „alegeri” nu pot fi recunoscute şi sunt considerate nule din punct de vedere juridic. Autorităţile Republicii Moldova au îndemnat partenerii internaţionali să se abţină de la declaraţii, mediatizări, desemnări de „observatori electorali” sau alte acţiuni, pentru a exclude orice legitimizare a aşa-numitelor „alegeri”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News