Secretarul adjunct NATO, Mircea Geoana, mesaj catre Maia Sandu: "Angajamentul meu este sa construim, in Republica Moldova, o democratie veritabila"

Marti, 08 Iunie 2021, ora 13:50 2319 citiri
Mircea Geaona a avut un mesaj de incurajare pentru Maia Sandu FOTO Twitter/ Mircea Geoana

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a participat ieri, 7 iunie, la conferinta internationala "Zero Corruption Conference" de la Kiev, unde a discutat cu presedinta Republicii Moldova Maia Sandu despre apararea democratiei.

"Incantat sa vorbesc la Zero Corruption Conference impreuna cu presedintele Republicii Moldova. Apararea democratiei este responsabilitatea noastra colectiva. NATO continua sa colaboreze indeaproape cu Ucraina si alti parteneri de aceeasi parere in acest efort important", a scris secretarul general adjunct al NATO pe contul de Twitter.

Secretarul general adjunct a remarcat ca NATO si aliatii continua sa ofere Ucrainei un sprijin semnificativ, astfel incat aceasta sa isi poata asigura mai bine propria securitate. Acest sprijin include formarea fortelor armate ucrainene, precum si consultanta pentru a contribui la consolidarea capacitatii institutiilor ucrainene de aparare si securitate. El a subliniat ca parteneriatul strans si cooperarea stransa a NATO cu Ucraina sunt importante, inclusiv atunci cand vine vorba de apararea democratiei.

"Angajamentul meu este sa construim, in Republica Moldova, o democratie veritabila, cu o justitie corecta si independenta, sa eliminam coruptia din sistemul politic si sa avem stabilitate in regiune", a fost mesajul transmis de catre Maia Sandu in cadrul evenimentului.

Conferinta intruneste lideri de state si guverne din regiune, voci importante din societatea civila, reprezentanti ai Uniunii Europene, Statelor Unite si NATO. Evenimentul este dedicat combaterii coruptiei si riscurilor la adresa democratiei in regiune, relateaza Deschide.md

Ne pute╚Ťi urm─âri ╚Öi pe  pagina noastr─â de Facebook   sau pe   Google News