Liderii Germaniei, Frantei si Ucrainei, front comun pentru retragerea trupelor rusesti de la frontiera ucraineana

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 19:57
Autor: Radu Arbore
Liderii Germaniei, Frantei si Ucrainei, front comun pentru retragerea trupelor rusesti de la frontiera ucraineana
Discutii intre liderii Frantei, Germaniei si Ucrainei FOTO: neus.ro

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a indemnat vineri la organizarea unui summit cu omologii sai rus Vladimir Putin, francez Emmanuel Macron si cancelarul Angela Merkel in vederea calmarii tensiunilor cu Moscova, relateaza AFP.

Zelenski a discutat vineri cu Macron si Merkel despre comasarea a zeci de mii de militari rusi la frontiera ucraineano-rusa.

Ei si-au exprimat, in cadrul unei videoconferinte, "ingrijorarea fata de o comasare a trupelor ruse la frontiera cu Ucraina si in Crimeea, axenata ilegal".

Liderii ucrainean, francez si german au indemnat la o retragere a "acestor intariri de trupe, pentru a se ajunge la o dezescaladare", se arata intr-un comunicat comun difuzat de catre Cancelaria germana.

 Articol citit de 3325 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  profesoru
  16.04.2021, 20:50
  Trupele ruse nu vor fi retrase înainte ca Putin să se convingă că
  Ucraina nu este invitată in NATO, așa cum vehiculează diverși analiști. Dacă Ucraina va fi invitată, atunci Rusia va ocupa jumătatea estică a Ucrainei pană la Nipru.
  Grebla
  17.04.2021, 02:28
  Soldatii germani nu au haine de iarna .
  Nato are doar 5000 de soldati , forta permanenta. Nu are avioane de lupta ( doar 9 avioane americane au mai ramas ) . Cele europene isnt pt defilare si pt a minca bani de la buget .
  Franta are armata , dar e departe .
  Rusia are doua baze militare facute special pt Franta . Sint in Libia .