Mergeti la Bruxelles? O greva va paraliza orasul

Luni, 23 Mai 2016, ora 15:181725 citiri
Mergeti la Bruxelles? O greva va paraliza orasul
Foto: Ziare.com

Daca aveti drum marti prin Bruxelles, Ministerul de Externe avertizeaza ca vor fi multe probleme de trafic in capitala belgiana, din cauza unei manifestatii sindicale.

La evenimentul de marti sunt asteptate sa participe circa 50.000 de persoane, afiliate la principalele sindicate belgiene, potrivit unui comunicat remis luni de MAE Ziare.com.

"Manifestantii se vor reuni la ora 8:30 in fata la Gare du Nord, iar coloanele de manifestanti vor porni spre Gare du Midi la ora 11:30, ceea ce va conduce la blocarea principalelor artere centrale.

Politia din Bruxelles anticipeaza probleme de trafic 'foarte importante' in centrul capitalei si pe centura mica.

Reteaua de transport in comun din Bruxelles (STIB) si transportul regional (TEC si LIJN) vor suferi perturbari importante, din cauza ca un numar mare de conducatori de metrou, tramvai si autobuz sunt afiliati la sindicatele organizatoare ale manifestatiei", transmite comunicatul.

"De asemenea, vehiculele care circula spre centura mica, prin tunelul Leopold II, nu vor putea utiliza iesirile de la piata Sainctelette si de la Porte d'Anvers, iar cele din tunelul Botanique nu vor putea iesi la Place Rogier, pana la ora 14:00.

Incepand cu ora 12:00, circulatia prin tunelul de la Porte de Hal, in directia Midi, va fi blocat si va fi deviata de la Rue Blaes spre bariera Saint-Gilles. Circulatia va reveni la normal abia dupa ora 16:30, dupa ce toti manifestantii vor traversa bulevardul Midi", se mai arata in document.

F.N.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News