Academiile de medicina si de farmacie din Franta sustin obligativitatea vaccinarii impotriva COVID-19 incepand de la varsta de 12 ani

Duminica, 11 Iulie 2021, ora 00:022342 citiri
Academiile de medicina si de farmacie din Franta sustin obligativitatea vaccinarii impotriva COVID-19 incepand de la varsta de 12 ani
In Franta se sustine vaccinarea obligatorie de la varsta de 12 ani

Academia franceza de medicina si cea de farmacie au precizat, intr-un comunicat comun, ca obligativitatea vaccinararii impotriva coronavirusului a populatiei incepand de la varsta de 12 ani reprezinta singura optiune realista pentru mentinerea sanatatii.

"In ceea ce priveste totalul populatiei cu varsta de cel putin 12 ani, obligativitatea vaccinarii impotriva Covid-19 reprezinta singura optiune realista in ceea ce priveste responsabilitatea personala si angajamentul solidar de mentinere a sanatatii proprii, a altora si de a se ajunge la imunitate colectiva", se arata in comunicat.

"Obligativitatea se impune atunci cand un vaccin eficient si bine tolerat poate stapani o infectie severa, potential mortala si de necontrolat prin alte mijloace. Mai multe maladii au justificat o astfel de decizie in Franta: variola (1902-1984), difteria (1938), tetanosul (1940), tuberculoza (1950-2007), poliomielita (1964). Mai recent, 11 vaccinuri pentru sugari au devenit obligatorii in 2017", adauga cele doua academii.

Academia de medicina si cea de farmacie din Franta au subliniat ca este necesara solidaritate in plan international in ceea ce priveste vaccinarea. "Covid-19 intruneste toate caracteristicile care justifica obligativitatea vaccinarii".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News